Ugrás a tartalomra
Tanjug / Dragan Kujundzic

Nedimović: Van elég élelmiszerünk, kivitelre is jut

2020-08-02
14:08
2020-08-02
14:19
Forrás
Vajdasági RTV
Hektáronként öt tonna a búza terméshozama Szerbiában.

Az elmúlt hónapok azt támasztják alá, hogy Szerbiának nemcsak a saját szükségletei ellátásra van elegendő élelme, hanem akár a környező országokba való kivitelre is - nyilatkozta a Prva TV-nek Branislav Nedimović. A szerb mezőgazdasági miniszter elmondta, hektáronként öt tonna volt a szerbiai átlag búzatermés, az ország pedig hárommillió tonnával rendelkezik, míg a szükségletek 1,3-1,4 millió tonnát tesznek ki. 2020 a miniszter szerint jó év lesz a mezőgazdaság szempontjából, szerinte a kukoricatermés kiváló lesz.

Nedimović a gyümölcstermesztés kapcsán is elégedettségét fejezte ki, az állattenyésztésről szólva pedig azt mondta, a malachúsra akkora a kereslet az országban, hogy behozatalra van szükség, továbbá a birkatenyésztők sem panaszkodhatnak. A miniszter szerint a szarvasmarha-tenyésztés terén vannak csak gondok, de amint megalakul az új szerb kormány, konkrét javaslattal állnak majd elő az ágazatban dolgozók megsegítésére.

Branislav Nedimović
élelmiszer
mezőgazdaság

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.