Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem tágítanak a szabadkai gazdák - hétfőn folytatják a tüntetést

2022.08.14
21:57
2022.08.14
22:06
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este háromórás útlezárással nyomatékosítják, hogy komolyak a szándékaik.

Szabadkán vasárnap este háromórás útblokáddal tudatták a gazdák, hogy továbbra sem elégedettek a nekik feltett ajánlatokkal. Szabadka legforgalmasabb utcáját, a Strossmayer utcát zárták le este 7 és 10 óra között. Bejentették, hogy a hétfői nap folyamán is számítani lehet hasonló akciókra, időpontokat azonban nem mondtak arra vonatkozóan, hogy mikor kerülhet sor útlezárásra vagy a forgalom lassítására. Keddig biztosan a helyszínen maradnak a parkolókban, hétfő reggel 9:30 órakor pedig sajtótájékoztatót tartanak a Szabadkai Zeneiskola előtt.

Vasárnap napközben, a Dužijanca idejére félrevonultak, azután azonban visszatértek a Strossmayer utcába, és újra elfoglalták a parkolóhelyeket. Vasárnap kicsivel több mint 30 traktor állt Szabadka központjában. A gazdák kora reggel helyszínt változtattak, a Strossmayer utcából a Matko Vuković utcába álltak át traktoraikkal. Matković Miroslav, a tüntetés egyik szervezője ismételten arra kérte Szabadka polgármesterét, hogy fogadja a gazdákat: „Szeretném megkérni a polgármestert, hogy ma fogadja a küldöttséget és beszéljen velünk. Csütörtök óta kérjük, hogy újra üljünk le, fogadjon bennünket. Elvárjuk, hogy hívja össze a képviselő-testületet és hirdessen ki rendkívüli helyzetet a szárazság miatt Szabadkán.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A gazdák elmondták, keddig biztosan kitartanak, ha csak a szerb kormány addig nem teljesíti a követeléseiket.

Bastić Stefan, Csantavér: „Itt vagyunk Szabadkán. Változás nincs, ha továbbra sem lesz, akkor keddig biztosan itt maradunk. Mese nincs, itt nem lehet másként.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A több napja tüntető gazdákhoz sokszor a járókelők is odamennek beszélgetni és érdeklődni. Dunjašić Miroslav helyi lakost nem zavarják a demonstráló gazdák.

Miroslav Dunjašić, Szabadka: „Engem nem zavar semmi, nincs kocsim, buszozom. Ez jó, jól is van, kell is, kellett volna már régóta csinálni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A tüntető gazdák folyamatosan egyeztetnek egymással. Figyelemmel kísérik az ország több pontján párhuzamosan zajló demonstrációkat is.

A gazdák nagyjából óránként összegyűlnek és megvitatják a lehetőségeiket. Ami már biztos, hogy hétfő reggel 9 órakor tartanak sajtótájékoztatót a Zeneiskola előtt.

Vasárnap délután csendben zajlott a tüntetés. A gazdák a parkoló traktorok mellett várták a fejleményeket.

gazda
tüntetés
Szabadka

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.