Ugrás a tartalomra

Nemzetközi Harmonikafesztivált tartottak Sándoregyházán

2023.06.27
12:35
2023.06.27
17:15
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai ifjú harmonikások mellett Ausztriából, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából voltak versenyzők.

Lazar Stanojević a szeniorok korcsoportjában érdemelte ki a Vajdaság legjobb harmonikása címet.
"Idén értem el valóban a legnagyobb sikert. Elég hosszú ideje versenyzem, de a második és harmadik helyezéseket szereztem meg. Idén sikerült, hogy én legyek az abszolút győztes."

Az Arany Billentyű Nemzetközi Harmonikafesztivált Sándoregyházán a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon szervezi helyi intézményekkel és szervezetekkel karöltve. A két napos megmérettetésen közel 70 ifjú harmonikás vett részt nyolc korcsoportban.

Marko Guran, a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon igazgatója: "Fontos számukra ez a fesztivál és nagyon fontos, hogy felkészülve jelenjenek meg bemutatkozni ennek a zsűrinek és természetesen, később a közönségnek."


Az idei vetélkedést is neves harmonikásokból, zeneszakértőkből és pedagógusokból álló fesztiválzsűri osztályozta, és döntött a győztesekről.

Mirko Kodić, a fesztiválzsűri alelnöke: "Nem fontos, hogy első legyen vagy harmadik. Az a fontos, hogy fejlődjön évről–évre, hogy egy napon ennek az országnak a személyiségévé váljon."

A Harmonikafesztivál fő anyagi támogatója Pancsova város önkormányzata és a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság volt, de több magánvállalkozó is segítette a rendezvény megvalósítását.

harmonika
fesztivál
Sándoregyháza

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.