Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

November 15-ig nyújthatják be pályázatukat a magyarkanizsai gazdák

2020.07.27
09:40
2020.07.27
15:35
Forrás
Pannon RTV
Hat pályázati vonalon igényelhetnek támogatást a magyarkanizsai mezőgazdasági termelők és állattenyésztők.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Magyarkanizsai Községi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Költségvetési Pénzalap az idei évben 7,5 millió dinárt különített el erre a célra a községi költségvetésből. A községbeli gazdák pályázhatnak szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének anyagi támogatására, kamattámogatásra, minőségi tenyészállatok beszerzésének támogatására, öntözésre szolgáló gépek, eszközök és felszerelések befektetésének támogatására, biotermesztés támogatására és az elhullott jószágok elszállítási költségének támogatására.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ezek mellett lehetőség van ingyenes talajmintavételre, vagyis a mezőgazdasági termőföldek termőképességének agrokémiai elemzésére.

Bővebb információt, valamint a szükséges dokumentumok listáját a kanjiza.rs oldalon találják meg az érdeklődők.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Sóti Szabolcs, az önkormányzat mezőgazdasági szakmunkatársa elmondta, pályázni november 15-ig lehet: „A szükséges dokumentáció nem komplikált, próbáltuk a lehető legegyszerűbben megoldani. Néhány alapvető információ mellett, amilyen a név és a személyi szám, szükséges az igazolás még arról, hogy a községben nincs ingatlanadó-tartozása a pályázónak, illetve, hogy az ő gazdasága aktív és regisztrálva van. Emellett persze szükség van olyan dokumentumokra, amelyekkel ő igazolja, hogy az adott befektetést realizálta, tehát mondjuk, megvette, kifizette, vagy szándékában áll ezt majd kifizetni és realizálni.”

Magyarkanizsa
mezőgazdaság
kiírás
támogatás
állattenyésztés
öntözés

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.