Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Siniša Mali szerint nem kell tartanunk az áram drágulásától

2019-05-19
13:51
2019-05-19
16:49
Forrás
Tanjug, VajdaságMA
A pénzügyminiszter megnyugtatta a szerbiai lakosokat, azt mondja, nem kell tartaniuk az áram drágulásától.

Nincs ok arra, hogy a polgárok féljenek attól, hogy emelkedni fog a villamos energia ára - jelentette ki Siniša Mali. Hozzátette, a Nemzetközi Valutaalap küldöttségével folytatott tárgyaláson valóban volt szó az áram drágításáról, de megmondtuk, hogy erről nem tárgyalunk, nincs is rá szükség és az IMF ezt elfogadta.

Mali leszögezte, a valutaalap megerősítette, Szerbia a fejlődés és a növekedés stabil útján jár, több mint sikeres reformokat hajtott végre. A miniszter emlékeztetett: a legfrissebb adatok szerint az ország a GDP-je 4,3 százalékkal növekedett, és ezen a téren Szerbia Európa tíz vezető állama között van.

Sinisa Mali
villanyáram
pénzügyminiszter
drágulás

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.