Ugrás a tartalomra

A Standard & Poor's és a Fitch Ratings is javította Szerbia adósosztályzatát

2017-12-16
07:09
2017-12-16
07:22
Forrás
MTI
A péntek éjjel Londonban bejelentett felminősítésekkel egy időben mindkét cég stabil kilátást adott az új besorolásokra.

Két hitelminősítő is javította pénteken Szerbia államadós-besorolását: a Standard & Poor's és a Fitch Ratings egyaránt "BB mínusz"-ról egy fokozattal "BB"-re emelte a szerb osztályzatot. A péntek éjjel Londonban bejelentett felminősítésekkel egy időben mindkét cég stabil kilátást adott az új besorolásokra. Szerbia államadós-besorolása mindazonáltal továbbra is a befektetésre nem ajánlott kategóriában van: az S&P és a Fitch által pénteken megadott "BB" osztályzat két fokozattal marad el a befektetési ajánlású sáv alapszintjét jelző "BBB mínusz"-tól. A Standard & Poor's azzal indokolta az osztályzatjavítást, hogy a szerb gazdaság kilábalási folyamata és a Nemzetközi Valutaalappal kötött elővigyázatossági készenléti megállapodás jelentősen javította Szerbia költségvetési teljesítményét. A Fitch Ratings azt emelte ki indoklásában, hogy 2014 óta a szerb hazai össztermék 6 százalékának megfelelő szerkezeti kiigazítás ment végbe a szerb államháztartási szektorban. 

Standard & Poor's
Fitch Ratings
Szerbia
adósosztályzata

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.