Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Százezer üdülési utalványt osztanak ki jövőre

2022.11.22
14:06
2022.11.22
15:50
Forrás
Pannon RTV
Jövőre is lesznek ingyenes 5000 dináros üdülési utalványok, ugyanis a szerb kormány a 2023-as költségvetési javaslatban újabb 100 ezer utalványra tervezett eszközöket.

A cél nemcsak a pihenni vágyók, hanem a belföldi turizmus segítése is egyben, mivel az utalványokat csakis szerbiai üdülőhelyeken lehet felhasználni. Az érdeklődők a jövő évben több mint 3500 vendéglátóhelyen válthatják be az utalványokat.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Szerbiában már nyolc éve biztosít a szerb kormány üdülési utalványokat a polgárok számára, és mindig nagy az érdeklődés. Jasmina Škrbić és férje nagyon hasznosnak tartják a lehetőséget. Szívesen utazgatnak Szerbián belül, Zlatiborra többször is visszatértek: „Utána, amikor Zlatibort így felfedeztük, utána gondoltuk Sokobanját, és mikor a hegyvidéki tájakból elég volt, akkor elkezdtük Vajdaságot látogatni. Gondoltuk, hogy Vajdaságban is nagyon szép helyek vannak, és elkezdtünk városról városra menni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az adatok azt mutatják, hogy Szabadka és Palics is a legnépszerűbb üdülőhelyek között volt idén és az elmúlt néhány esztendőben is. Tehát az üdülési utalványokat sokan a környékbeli szálláshelyeken használták fel, ami mindenképpen lendületet adott az itteni turizmusnak.

Tóth Borisz, turisztikai menedzser: „Számunkra, akik Észak-Vajdaságból utazunk, nekünk mindenképpen érdekesebb a hegyvidék, az új wellness központok. Hiszen nem is tudjuk, hogy Szerbia-szerte nagyon minőséges és jó wellness központok vannak. Egyre több nagyon jó szálloda, különböző kalandösvények, lehetőség van ismerkedni kicsit a természettel, a kolostorokkal, a történelemmel, mindazon szépségekkel, amelyekkel Szerbia rendelkezik.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Idén az elsődlegesen biztosított 100 ezer utalvány egy hónap alatt elfogyott, de a júniusban jóváhagyott újabb utalványoknak köszönhetően a hazai szálláshelyek egészen november végéig megteltek. A Moja Srbija egyesület azt reméli, hogy a kormány 2023-ban is biztosít majd további eszközöket erre a célra. A kitöltött kérelmeket továbbra is kizárólag a Szerbiai Posta Közvállalat kirendeltségeiben lehet átadni.

Zoran Đorđević, igazgató, Szerbiai Posta Közvállalat: „Szükség van a dokumentációra, amely bizonyítja, hogy egyetemista, nyugdíjas, szociális segélyre jogosult vagy 70 ezer dinárnál alacsonyabb a havi bevétele, tehát a jogosultak kategóriájába tartozik. Ezzel a bizonylattal, személyi igazolvánnyal és a szállásfoglalással el kell jönni ide. A foglalás nem szólhat öt napnál kevesebb időre.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az üdülési utalványok igénylésének feltételeiről és részleteiről a mojasrbija.rs honlapon olvashatnak bővebben.

üdülési utalvány
Szerbia
turizmus
turizmusfejlesztés

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.