Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

A szerbiaiak többsége munkát váltana

2019-11-15
09:09
2019-11-15
12:14
Forrás
Szerbiai RTV
Regionális felmérést végeztek. Egyebek mellett kiderült, hogy a különböző országok lakosai szerint mekkora havi jövedelem szükséges a normális élethez.

A szerbiai dolgozók többsége nem szereti a munkáját, csaknem 70 százalékuk megváltoztatná az állását az elkövetkező egy év alatt - egyebek mellett ez derült ki egy regionális szintű felmérésből. A szerbiai megkérdezettek 36 százaléka a külföldi cégeket tartja ideális munkáltatónak, 26 százalékuk ha tehetné, akkor közvállalatban helyezkedne el, 25 százalékuk pedig saját vállalkozásból szeretne megélni. A válaszadók úgy vélték, a munkahely értékelésének legfontosabb tényezői a munkatársak közti viszonyok, valamint a bérezés. Szerbiában a lakosok szerint 600 euró lenne egy elfogadható fizetés, a észak-macedóniaiak kissé szerényebbek, ők 580-nal is beérnék. A Bosznia-Hercegovinában élők úgy vélik, a normális élethez 700 euró szükséges. Horvátországban az átlagbér jelenleg 750 euró, az ott élők szerint 1500 eurót kellene keresniük.

fizetés
felmérés
kutatás
bérek

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.