Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

A szerbiaiak többsége munkát váltana

2019-11-15
09:09
2019-11-15
12:14
Forrás
Szerbiai RTV
Regionális felmérést végeztek. Egyebek mellett kiderült, hogy a különböző országok lakosai szerint mekkora havi jövedelem szükséges a normális élethez.

A szerbiai dolgozók többsége nem szereti a munkáját, csaknem 70 százalékuk megváltoztatná az állását az elkövetkező egy év alatt - egyebek mellett ez derült ki egy regionális szintű felmérésből. A szerbiai megkérdezettek 36 százaléka a külföldi cégeket tartja ideális munkáltatónak, 26 százalékuk ha tehetné, akkor közvállalatban helyezkedne el, 25 százalékuk pedig saját vállalkozásból szeretne megélni. A válaszadók úgy vélték, a munkahely értékelésének legfontosabb tényezői a munkatársak közti viszonyok, valamint a bérezés. Szerbiában a lakosok szerint 600 euró lenne egy elfogadható fizetés, a észak-macedóniaiak kissé szerényebbek, ők 580-nal is beérnék. A Bosznia-Hercegovinában élők úgy vélik, a normális élethez 700 euró szükséges. Horvátországban az átlagbér jelenleg 750 euró, az ott élők szerint 1500 eurót kellene keresniük.

fizetés
felmérés
kutatás
bérek

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.