Ugrás a tartalomra
Távvezeték
Tanjug/Dimitrije Goll

Szerbiát Romániával összekötő magasfeszültségű villanyvezetéket adtak át

2018-05-16
14:33
2018-05-16
14:55
Forrás
MTI
Szerbiát Romániával összekötő bánsági magasfeszültségű villanyvezetéket adtak át. Megépítése csaknem 2 milliárd dinárba került. Pancsovát köti össze a romániai Resicabányával.

A magasfeszültségű villanyvezeték célja, hogy biztonságosabbá váljon a két ország áramellátása, és növekedjen az áramkapacitás. A vezeték Közép- és Dél-Európa villanyhálózatait is összeköti. A 400 kilovoltos légi villanyvezetéket a Transelectrica társaság építette meg.

Szerbia
Románia
Pancsova
villanyvezeték

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.