Ugrás a tartalomra

Támogatás a vidéki infrastruktúra fejlesztéséért

2023.10.25
12:30
2023.10.25
18:22
Forrás
Pannon RTV
Támogatást kapott 11 önkormányzat a tartományi mezőgazdasági titkárságtól. A pályázat a vidéki infrastruktúra és annak szolgáltatásainak javítására és fejlesztésére vonatkozott.

Ruma önkormányzata 2 millió 900 ezer dináros támogatásban részesült a tartományi mezőgazdasági titkárságnál. Az összeget a turisztikai infóközpont felújítására fordítják, a település turisztikai kínálatának javítása érdekében.

Aleksandra Ćirić Bošković, Ruma polgármestere: „Ruma község fontos utak találkozásánál helyezkedik el, ezért a gyorsforgalmi út megépülésével Ruma nagyon népszerű hely lesz nemcsak a munkavállalás szempontjából, hanem az országból, illetve régióból érkező turisták számára is. Célunk, hogy községünk turisztikai kínálatát javítsuk, hogy minőséges szolgáltatást nyújtsunk minden turista és látogatónk számára.”

Versec 1 millió 680 ezer dináros támogatásban részesült, amit a tartomány legmagasabb pontja, vagyis a Kudrici-tető felé vezető út 3 pihenőhelyének kiépítésére fordítja.

Slaviša Maksimović, Versec Város Tanácsának vidékfejlesztésért felelős tagja: „A Kudrici-tető Vajdaság legmagasabb pontja és Versec város nagy turisztikai lehetősége. A 3 pihenőhely megépítése nagyban hozzájárul a város idegenforgalmához. Számos hegymászó és turista számára nagy segítség lesz, hogy az út során alkalmuk lesz megpihenni, leülni, vizet inni és így folytatni útjukat a Kudrici-tető felé.”

Nagybecskerek épületek felújítására pályázott önkormányzatuk 5 települése számára. A támogatás összege 14 és fél millió dinár.

Saša Santovac, Nagybecskerek alpolgármestere: „Ebből a támogatásból a város tulajdonában lévő tornaterem fel lesz újítva Ernőházán, valamint a város tulajdonában lévő orlódi tűzoltó otthon, és a Botosban és Zsigmondfalván lévő kultúrotthonok, azzal, hogy a botosi kultúrotthon egyben a nyugdíjasok klubja is és az egészségház egy része.”

A tartományi mezőgazdasági titkárság erre a pályázatra 35 millió dinárt fordított. Célja a vidéki infrastruktúra fejlesztése, a turizmus javítása és a vidéken való maradás ösztönzése.

Petar Samolovac, tartományi mezőgazdasági segédtitkár: „Célunk a vidéki infrastruktúra fejlesztése. Ha minden kormányzati szintet és a nemzeti vidékfejlesztési programot nézzük, a program infrastrukturális beruházásokra összpontosul. Talán az elsők között vagyunk, akik ilyen pályázatot írtak ki és reméljük, hogy a következő évben még nagyobb összeget tudunk fordítani a vidéki infrastruktúra fejlesztésére.”

A sikeres pályázók között Ürög, Begaszentgyörgy, Mitrovica, valamint Szabadka önkormányzata is szerepelt.

támogatás
tartomány
vidéki infrastruktúra

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.