Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Tartományi támogatás mikro- és kisvállalkozásoknak

2021.06.29
14:40
2021.06.29
17:19
Forrás
Pannon RTV
A pályázaton elnyert összeget gépekre, valamint nyersanyagok beszerzésére lehet elkölteni. A szerződéseket ma írták alá Újvidéken.

Több száz millió dinárral támogatja a tartományi kormány a mikro- és kisvállalkozásokat Vajdaságban. Az ürményházi Pintér Lajos egy új kazánt vesz az elnyert összegből. „A mi számunkra a tartománytól ez a támogatás új gépre fog menni. Különben új kazánra fogjuk felhasználni, módszeresíteni, minőségesebben és több terméket tudjunk előállítani. Erre fogjuk használni. A támogatás összege egymillió dinár.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A pancsovai Nemanja Srdanovnak a koronavírus okozta válság miatt jött jól a támogatás. „Nagyon jelentős számunkra a tartományi kormány segítsége, mivel ezáltal, a kialakult válság miatt, sokkal könnyebben és gyorsabban ki tudunk majd lábalni a nehéz helyzetből.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az ipar és a mezőgazdaság mellett a kis- és középvállalkozásoknak is sikerült fennmaradniuk az elmúlt időszakban - mondta az eseményen Igor Mirović. A tartományi kormány elnöke kiemelte, a vállalkozók kitartása és rugalmassága miatt döntöttek úgy, hogy támogatják őket. „Nem kis összeget biztosítottunk erre a pályázatra, 300 millió dinárt. Sokan pályáztak, 2500-an. Megpróbálunk további forrásokat biztosítani az elkövetkező időszakban, hogy megőrizhessék az üzleteiket, megőrizhessék a vállalkozásaikat, megőrizhessék a munkahelyeket a cégeikben, és ily módon segítsenek magukon és a társadalmunk egészén is.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Igor Mirović emlékeztetett, hogy Vajdaság területén 65 ezer munkahely jött létre az ő elnöksége alatt. Ennek a pályázatnak a célja is egyebek mellett a vállalkozások megőrzése és az új munkahelyek teremtése.

tartományi kormány
pályázat
szerződések
támogatás

Most

18:32

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.