Ugrás a tartalomra
almaszedés
Pannon RTV

Törvény a mezőgazdasági szezonmunkások foglalkoztatásáról

2018-02-20
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
A javaslat hamarosan parlamenti eljárásba kerülhet, ennek köszönhetően pedig pontosan meghatározzák majd a mezőgazdasági idénymunkások státuszát, jogait és a munkaviszonyával kapcsolatos kérdéseket.

Hamarosan elkészül majd a mezőgazdasági szezonmunkások foglalkoztatásáról szóló törvény Szerbiában - jelentette be Zoran Đorđević szociális ügyi és Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter. Az említett terület jelenleg nincs szabályozva. Elmondták, fontos az, hogy mindent lefedjenek jogilag a területen, ezáltal fejlődni tudnak a gazdaságok is. A javaslat hamarosan parlamenti eljárásba kerülhet, ennek köszönhetően pedig pontosan meghatározzák majd a mezőgazdasági idénymunkások státuszát, jogait és a munkaviszonyával kapcsolatos kérdéseket is.

törvény
mezőgazdaság
szezonmunkás

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.