Ugrás a tartalomra
almaszedés
Pannon RTV

Törvény a mezőgazdasági szezonmunkások foglalkoztatásáról

2018-02-20
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
A javaslat hamarosan parlamenti eljárásba kerülhet, ennek köszönhetően pedig pontosan meghatározzák majd a mezőgazdasági idénymunkások státuszát, jogait és a munkaviszonyával kapcsolatos kérdéseket.

Hamarosan elkészül majd a mezőgazdasági szezonmunkások foglalkoztatásáról szóló törvény Szerbiában - jelentette be Zoran Đorđević szociális ügyi és Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter. Az említett terület jelenleg nincs szabályozva. Elmondták, fontos az, hogy mindent lefedjenek jogilag a területen, ezáltal fejlődni tudnak a gazdaságok is. A javaslat hamarosan parlamenti eljárásba kerülhet, ennek köszönhetően pedig pontosan meghatározzák majd a mezőgazdasági idénymunkások státuszát, jogait és a munkaviszonyával kapcsolatos kérdéseket is.

törvény
mezőgazdaság
szezonmunkás

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű