Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Tüntető gazdák: „Hülyét csináltak belőlünk"

2022.08.10
08:33
2022.08.10
14:58
Forrás
021.rs
A gazdák tegnap óta tüntetnek az ország több városában, Újvidéken ma is utakat, kereszteződéseket zártak le traktoraikkal.

Megkapták a Mezőgazdasági Minisztérium hivatalos levelét a traktorokkal tüntető gazdák. Cseppet sem elégedettek a tárca válaszával, azt mondják, nem ezt várták, a leírtaknak semmi közük a követeléseikhez. „Hülyét csinálnak belőlünk" - nyilatkozta az egyik tüntető a 021.rs portálnak. Emlékeztetett: három fő követelésük van, ezek a következők: a mezőgazdasági terményekre vonatkozó kiviteli tilalom feloldása, hektáronként 100 liter adómentes üzemanyag, illetve a műtrágyára vonatkozó támogatások.

A termelők az alacsony felvásárlási árak, valamint a magas üzemanyag-, illetve műtrágyaárak miatt tüntetnek. Követelésük szerint a napraforgó tonnánkénti ára 700 euró kell, hogy legyen.

traktorblokád
mezőgazdaság
tüntetés

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.