Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila/illusztráció

Újabb áldozatot szedett a tarlóégetés Szerbiában

2018-10-19
23:34
Forrás
VajdaságMA
A belügy- és a mezőgazdasági minisztérium közös csapatokat alakított a földeken lévő tarló és más aljnövényzet elégetésének megakadályozása céljából, írja a Tanjug.

Az utóbbi napokban egyre több bajt okoz a tarlóégetés, egy 78 éves férfi életét vesztette szántóföldjén, miközben az aljnövényzetet égette. Egyedül volt égetés közben, s családtagjai vették észre a tüzet, hatalmas füstöt láttak felszállni az áldozat szántóföldjéről, amely a Kolubara folyó mellett van, jelenti a Blic.

A minisztériumok által alakított csapatokban a rendkívüli helyzetek szektorának, a közlekedési rendőrségnek és a mezőgazdasági felügyelőségnek a képviselői kaptak helyet. A csapatok csütörtök este körbejárták az autópályát Sidtől Šimanovciig, s a rendkívüli helyzetek szektorának tagjai két tüzet oltottak el, egyet Ruma község területén, egyet pedig Pecsince községben. Folyamatban a tűzgyújtók, valamint a mezőgazdasági föld tulajdonosának, illetve használójának azonosítása, akik ellen feljelentést tesznek.

Mint mondták, az ellenőrzéseket a következő napokban is folytatják.

Szerbia
tarlóégetés
áldozat

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.