Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila/illusztráció

Újabb áldozatot szedett a tarlóégetés Szerbiában

2018-10-19
23:34
Forrás
VajdaságMA
A belügy- és a mezőgazdasági minisztérium közös csapatokat alakított a földeken lévő tarló és más aljnövényzet elégetésének megakadályozása céljából, írja a Tanjug.

Az utóbbi napokban egyre több bajt okoz a tarlóégetés, egy 78 éves férfi életét vesztette szántóföldjén, miközben az aljnövényzetet égette. Egyedül volt égetés közben, s családtagjai vették észre a tüzet, hatalmas füstöt láttak felszállni az áldozat szántóföldjéről, amely a Kolubara folyó mellett van, jelenti a Blic.

A minisztériumok által alakított csapatokban a rendkívüli helyzetek szektorának, a közlekedési rendőrségnek és a mezőgazdasági felügyelőségnek a képviselői kaptak helyet. A csapatok csütörtök este körbejárták az autópályát Sidtől Šimanovciig, s a rendkívüli helyzetek szektorának tagjai két tüzet oltottak el, egyet Ruma község területén, egyet pedig Pecsince községben. Folyamatban a tűzgyújtók, valamint a mezőgazdasági föld tulajdonosának, illetve használójának azonosítása, akik ellen feljelentést tesznek.

Mint mondták, az ellenőrzéseket a következő napokban is folytatják.

Szerbia
tarlóégetés
áldozat

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.