Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila/illusztráció

Újabb áldozatot szedett a tarlóégetés Szerbiában

2018-10-19
23:34
Forrás
VajdaságMA
A belügy- és a mezőgazdasági minisztérium közös csapatokat alakított a földeken lévő tarló és más aljnövényzet elégetésének megakadályozása céljából, írja a Tanjug.

Az utóbbi napokban egyre több bajt okoz a tarlóégetés, egy 78 éves férfi életét vesztette szántóföldjén, miközben az aljnövényzetet égette. Egyedül volt égetés közben, s családtagjai vették észre a tüzet, hatalmas füstöt láttak felszállni az áldozat szántóföldjéről, amely a Kolubara folyó mellett van, jelenti a Blic.

A minisztériumok által alakított csapatokban a rendkívüli helyzetek szektorának, a közlekedési rendőrségnek és a mezőgazdasági felügyelőségnek a képviselői kaptak helyet. A csapatok csütörtök este körbejárták az autópályát Sidtől Šimanovciig, s a rendkívüli helyzetek szektorának tagjai két tüzet oltottak el, egyet Ruma község területén, egyet pedig Pecsince községben. Folyamatban a tűzgyújtók, valamint a mezőgazdasági föld tulajdonosának, illetve használójának azonosítása, akik ellen feljelentést tesznek.

Mint mondták, az ellenőrzéseket a következő napokban is folytatják.

Szerbia
tarlóégetés
áldozat

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.