Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb gazdatüntetés lesz csütörtökön

2022.02.20
21:30
2022.02.20
21:50
Forrás
FoNet
A bejelentések szerint országszerte legalább 10 községben zárják majd le az utakat traktoraikkal a termelők, de továbbiak is csatlakozhatnak hozzájuk.

Vajdaságban biztos lesz megmozdulás Nagybecskereken, Szenttamáson, Magyarittabén és Begaszentgyörgyön.

A gazdák követeléseinek többsége az állami agrártámogatásokhoz köthető, nem elégedettek a mostani szubvenciók nagyságával és a kifizetés gyorsaságával.

A gazdatüntetés csütörtökön lesz 10 órától. Kétórásra tervezik.

gazdatüntetés
mezőgazdaság
útzár
traktorblokád
támogatás
tüntetés
szubvenció

Most

18:55, Frissítve: 19:32

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.