Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor/illusztráció

Üzemanyag-támogatás mezőgazdasági birtokoknak

2019-02-20
11:10
2019-02-20
16:21
Forrás
Pannon RTV
Üzemanyag-támogatást kapnak március 1-jétől a szerbiai bejegyzett mezőgazdasági birtokok - jelentette be Branislav Nedimović tárcavezető.

A határozat szerint minden agrárágazattal foglalkozó gazdaság hektáronként 60 liter gázolajra 20 dináros kedvezményt kap, legfeljebb 20 hektár bejegyzett termőföldig. A kérelem benyújtását követően öt munkanapon belül a kincstár a gazda folyószámlájára utalja a pénzt, számlák felmutatására nincs szükség - adta hírül a miniszter. Branislav Nedimović azt is megerősítette, hogy a támogatást a tárca költségvetésének növelése tette lehetővé.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezzel a két milliárddal, amit a kormány biztosított, öt százalékkal nagyobb az agrárminisztérium költségvetése. Korábban az volt a kérdés, nőtt-e öt százalékkal a tárca büdzséje. Igen, nőtt. Ebben a pillanatban 53,7 milliárd dinárral rendelkezünk a Mezőgazdasági Minisztériumban.”

mezőgazdaság
üzemanyag-támogatás
Branislav Nedimović

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.