Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor/illusztráció

Üzemanyag-támogatás mezőgazdasági birtokoknak

2019-02-20
11:10
2019-02-20
16:21
Forrás
Pannon RTV
Üzemanyag-támogatást kapnak március 1-jétől a szerbiai bejegyzett mezőgazdasági birtokok - jelentette be Branislav Nedimović tárcavezető.

A határozat szerint minden agrárágazattal foglalkozó gazdaság hektáronként 60 liter gázolajra 20 dináros kedvezményt kap, legfeljebb 20 hektár bejegyzett termőföldig. A kérelem benyújtását követően öt munkanapon belül a kincstár a gazda folyószámlájára utalja a pénzt, számlák felmutatására nincs szükség - adta hírül a miniszter. Branislav Nedimović azt is megerősítette, hogy a támogatást a tárca költségvetésének növelése tette lehetővé.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezzel a két milliárddal, amit a kormány biztosított, öt százalékkal nagyobb az agrárminisztérium költségvetése. Korábban az volt a kérdés, nőtt-e öt százalékkal a tárca büdzséje. Igen, nőtt. Ebben a pillanatban 53,7 milliárd dinárral rendelkezünk a Mezőgazdasági Minisztériumban.”

mezőgazdaság
üzemanyag-támogatás
Branislav Nedimović

Most

11:59

Elhunyt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű