Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor/illusztráció

Üzemanyag-támogatás mezőgazdasági birtokoknak

2019-02-20
11:10
2019-02-20
16:21
Forrás
Pannon RTV
Üzemanyag-támogatást kapnak március 1-jétől a szerbiai bejegyzett mezőgazdasági birtokok - jelentette be Branislav Nedimović tárcavezető.

A határozat szerint minden agrárágazattal foglalkozó gazdaság hektáronként 60 liter gázolajra 20 dináros kedvezményt kap, legfeljebb 20 hektár bejegyzett termőföldig. A kérelem benyújtását követően öt munkanapon belül a kincstár a gazda folyószámlájára utalja a pénzt, számlák felmutatására nincs szükség - adta hírül a miniszter. Branislav Nedimović azt is megerősítette, hogy a támogatást a tárca költségvetésének növelése tette lehetővé.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezzel a két milliárddal, amit a kormány biztosított, öt százalékkal nagyobb az agrárminisztérium költségvetése. Korábban az volt a kérdés, nőtt-e öt százalékkal a tárca büdzséje. Igen, nőtt. Ebben a pillanatban 53,7 milliárd dinárral rendelkezünk a Mezőgazdasági Minisztériumban.”

mezőgazdaság
üzemanyag-támogatás
Branislav Nedimović

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.