Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A vallási és vadászati turizmusban is nagy lehetőségek rejlenek

2023.01.24
07:24
2023.01.24
15:46
Forrás
Pannon RTV
A tartomány szakemberek segítségével dolgozott ki egy több évre szóló tervezetet, ami Vajdaság idegenforgalmi fejlődését szorgalmazza.

Vajdaság esetében a vallási és a vadászati turizmusban is nagy lehetőségek rejlenek – jelentette ki Nenad Ivanišević. A tartományi idegenforgalmi titkár szerint a turizmus fellendítése szempontjából az idegenforgalmi infrastrukturális befektetések is fontosak. Ilyenekre a következő időszakban több mint 1 milliárd 800 millió dinárt fordít a tartomány.

Támogatni szeretnék továbbá rendezvények szervezését a kisebb önkormányzatokban, amik oda vonzhatnák a turistákat. A tartomány szakemberek segítségével dolgozott ki egy több évre szóló tervezetet, ami Vajdaság idegenforgalmi fejlődését szorgalmazza, és amit a napokban közvitára bocsájtottak.

A közvita első állomása Újvidék volt, a következőre pedig Szabadkán kerül majd sor január 26-án.

Dr. Muhi Béla, egyetemi tanár: "Elvégeztünk egy komoly kutatást, felkerestük a turisztikai szervezetek, vállalatok képviselőit hogy ők is mondják meg a véleményüket mit tartanak pozitívnak, negatívnak. Miben látják ők a fejlesztési lehetőségeket és ezt is betettük a programunkba. A legnagyobb kihívásunk az volt, hogy a turizmusnak egy fajta digitalizációja megindult. Gondolunk itt a virtuális túrákra, vagy általában a virtuális turizmusra, a különböző 3 dimenziós lehetőségek az információs kommunikáció és technológiák által nyújtott benefícióknak. Tehát erre is egy külön fejezetet szenteltünk."

turizmus
vadászat
vallás
közvita
Vajdaság

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.