Ugrás a tartalomra

A vallási és vadászati turizmusban is nagy lehetőségek rejlenek

2023.01.24
07:24
2023.01.24
15:46
Forrás
Pannon RTV
A tartomány szakemberek segítségével dolgozott ki egy több évre szóló tervezetet, ami Vajdaság idegenforgalmi fejlődését szorgalmazza.

Vajdaság esetében a vallási és a vadászati turizmusban is nagy lehetőségek rejlenek – jelentette ki Nenad Ivanišević. A tartományi idegenforgalmi titkár szerint a turizmus fellendítése szempontjából az idegenforgalmi infrastrukturális befektetések is fontosak. Ilyenekre a következő időszakban több mint 1 milliárd 800 millió dinárt fordít a tartomány.

Támogatni szeretnék továbbá rendezvények szervezését a kisebb önkormányzatokban, amik oda vonzhatnák a turistákat. A tartomány szakemberek segítségével dolgozott ki egy több évre szóló tervezetet, ami Vajdaság idegenforgalmi fejlődését szorgalmazza, és amit a napokban közvitára bocsájtottak.

A közvita első állomása Újvidék volt, a következőre pedig Szabadkán kerül majd sor január 26-án.

Dr. Muhi Béla, egyetemi tanár: "Elvégeztünk egy komoly kutatást, felkerestük a turisztikai szervezetek, vállalatok képviselőit hogy ők is mondják meg a véleményüket mit tartanak pozitívnak, negatívnak. Miben látják ők a fejlesztési lehetőségeket és ezt is betettük a programunkba. A legnagyobb kihívásunk az volt, hogy a turizmusnak egy fajta digitalizációja megindult. Gondolunk itt a virtuális túrákra, vagy általában a virtuális turizmusra, a különböző 3 dimenziós lehetőségek az információs kommunikáció és technológiák által nyújtott benefícióknak. Tehát erre is egy külön fejezetet szenteltünk."

turizmus
vadászat
vallás
közvita
Vajdaság

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.