Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Van elég üzemanyag Szerbiában

2022.03.08
17:59
2022.03.08
22:14
Forrás
Pannon RTV
A sofőrök annyit tölthetnek a tartályokba, amennyit akarnak, a csomagtartóban is lehet üzemanyag-tartalék, de csak az előírásoknak megfelelően.

Az orosz-ukrán háború miatt pedig az egekbe szökött a kőolaj világpiaci ára. Az északi-tengeri Brent 135, a nyugati féltekén irányadó könnyűolajfajta hordónkénti árfolyama pedig 125 dollár közelébe emelkedett. Szerbiában egyébként van elég üzemanyag - vélik az illetékesek.

Az Európai Unió egyes országaiban már a 2,5 eurót is meghaladta az üzemanyag literenkénti ára. Szerbiában egyelőre korlátozták a 95-ös ólommentes benzin és a gázolaj árát, és az illetékesek szerint van elegendő üzemanyag.

Szerbiában az elmúlt napokban fokozottan ellenőrzi a benzinkutakat az illetékes felügyelőség, és büntetéseket ró ki, amennyiben korlátozzák a vásárolható üzemanyag mennyiségét.

Pannon RTV

A sofőrök annyit tölthetnek a tartályokba, amennyit akarnak, a csomagtartóban is lehet üzemanyag-tartalék, de csak az előírásoknak megfelelően, szabványos fém vagy műanyag kannákban. Az újvidéki Lakatos Tibor a biztonság kedvéért teletöltötte autója tartályát.

"Igyekeztem, az az igazság, megtölteni a tartályokat az autóban, mert, hogy ez a befagyasztás után, 13-a után biztos, hogy drágulni fog. Hogy mennyire, azt valóban nem tudom. Az az igazság, hogy nem pánikolok, bicikli van, városban dolgozok, úgyhogy megoldást lehet találni."

Radoslav Radnov sem halmozott fel üzemanyag-tartalékot.

"Valamelyik nap 20 litert töltöttem, ennyi van a tartályban. Abban bízok, hogy ez a helyzet elmúlik, megoldódnak a problémák Ukrajnában, rendszeres lesz az ellátás, és nem emelkedik tovább az üzemanyag ára, így is drága. A régióban talán nálunk a legdrágább az üzemanyag."

Pannon RTV

A polgároknak más célokra is szükségük van üzemanyagra, fűnyírókhoz, csónakokhoz, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkák során is megnövekedett az üzemanyagigény a gazdálkodók részéről, és egyeseknek távol van még a legközelebbi benzinkút is. Ilyen esetben a rendőrség arra figyelmeztet, hogy a megvásárolt nagyobb mennyiségű üzemanyagot biztonságos módon kell szállítani.

A szerb kormány március 14-ig korlátozta az egyszerű, 95 oktános ólommentes benzin árát 171, és a sima euródízel árát 179 dinárban. Ugyanakkor a minőségi, adalékokkal dúsított üzemanyag ára szabadon alakul, így az extra minőségű dízel literenkénti ára már eléri a 192,5 dinárt. A vásárolható mennyiséget nem korlátozzák, azonban több benzinkút-lánc beszüntette a hűségpontokat és kedvezményeket a korlátozott áru üzemanyag vásárlásakor, ugyanakkor a drágább fajták tankolása esetén jár a kedvezmény.

üzemanyag
árbefagyasztás
Szerbia

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.