Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Varga Mihály: Ideje volt felminősíteni az országot

2019-02-16
12:47
Forrás
MTI
Ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni, elfogadni a piac értékítéletét - mondta Varga Mihály magyar pénzügyminiszter.

Varga Mihály arra reagált, hogy a Standard & Poor's egy fokozattal javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását. Ezzel a hitelminősítő elismeri, hogy a magyar gazdasági növekedése tartós, és hogy az ország külső sérülékenysége csökkent - szögezte le.

Nagy Márton a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke is reagált a hitelminősítő bejelentésére. Leszögezte, segíti az MNB monetáris politikáját, hogy a Standard & Poor's felminősítette Magyarországot. Nagy Márton szerint a felminősítés lehetővé teszi az MNB számára, hogy az inflációra koncentráljon, és hogy fenntartható módon elérje célját, a három százalékos fogyasztói árindexet. "Mindent egybevetve az S&P döntése segíthet nekünk abban, hogy még hatékonyabb monetáris politikát folytassunk" – írta.

Varga Mihály
Magyar Nemzeti Bank

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.