Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Varga Mihály: Ideje volt felminősíteni az országot

2019-02-16
12:47
Forrás
MTI
Ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni, elfogadni a piac értékítéletét - mondta Varga Mihály magyar pénzügyminiszter.

Varga Mihály arra reagált, hogy a Standard & Poor's egy fokozattal javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását. Ezzel a hitelminősítő elismeri, hogy a magyar gazdasági növekedése tartós, és hogy az ország külső sérülékenysége csökkent - szögezte le.

Nagy Márton a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke is reagált a hitelminősítő bejelentésére. Leszögezte, segíti az MNB monetáris politikáját, hogy a Standard & Poor's felminősítette Magyarországot. Nagy Márton szerint a felminősítés lehetővé teszi az MNB számára, hogy az inflációra koncentráljon, és hogy fenntartható módon elérje célját, a három százalékos fogyasztói árindexet. "Mindent egybevetve az S&P döntése segíthet nekünk abban, hogy még hatékonyabb monetáris politikát folytassunk" – írta.

Varga Mihály
Magyar Nemzeti Bank

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.