Ugrás a tartalomra
Fonet/Marko Dragoslavić

Véget ért a Fiat dolgozóinak tüntetése

2022.06.22
18:59
2022.06.22
19:08
Forrás
021.rs, Szerbiai RTV
Megegyeztek, Vučić államfő szombaton fogadja őket.

Véget ért a Fiat dolgozóinak tüntetése Belgrádban. Valamennyivel 18 óra után feloldották az autópálya blokádját a Sava központnál, miután megegyeztek abban, hogy Aleksandar Vučić államfő szombaton 9 órakor fogadja őket. Az útzárlat 13 óra óta tartott. A Fiat dolgozói követeléseik teljesítését kérik, elsősorban azt, hogy azok, akik nem akarnak az autóipari cégcsoport valamely külföldi gyárába menni dolgozni, megtarthassák munkahelyüket Kragujevacban, azok pedig, akiket munkaerő felesleggé nyilvánítanak, sokkal magasabb végkielégítést kapjanak, mint amint elsődlegesen felkínáltak nekik.

Fiat
tüntetés

Most

08:09

A szeretetet is beledagasztják a buckai lángosba

Tíz év alatt több mint tízezer kisütött lángos, és a bevételből megvalósított megannyi segítség a hátrányos helyzetűeknek és a rászorulóknak. Ez az idén jubiláló tizedik buckai jótékonysági lángosfesztivál eredménye.
08:04

Tombol a kánikula

Továbbra is tombol a kánikula térségünkben. Július 6-ig, jövő hét szerdáig hőségriadó van érvényben Szerbiában - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
21:34, Frissítve: 08:12

A héten +6 és +4 dinár

6 dinárral kell többet fizetni mától a dízelért és 4-gyel többet a benzinért Szerbiában - közzétették az elkövetkező egy hétben érvényes üzemanyagárakat.
20:40, Frissítve: 08:11

Csaknem 40 fokkal köszöntött be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.