Ugrás a tartalomra
Tanjug

Žarko Malinović: Stabilizálódott a szerbiai piac, az üzletekben van elegendő áru

2020-03-31
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Gazdasági Kamara kereskedelmi társulásának titkára szerint nem kell készleteket felhalmozni, elég ha alkalmanként három napra vásárolnak be a polgárok.

Húsból, zöldségből és gyümölcsből is naponta érkezik friss áru a boltokba, a kereskedők pedig egyre inkább az előre csomagolt alapélelmiszereket részesítik előnyben - tette hozzá a szakember. Az egyetlen gondot a megfelelő számú kereskedelmi dolgozó hiánya jelenti.

Malinović azt is elmondta, hogy az üzletekbe kerülő élelmiszer mintegy 80 százaléka szerbiai eredetű: „Mi ellenőrzés alatt tartjuk az ellátási láncot oly módon, hogy a szerbiai piacon megjelenő élelmiszer 80 százalékát figyelemmel kísérjük, az alapanyagoktól a polcokig. Ezáltal figyeljük, hogy mi történik. Másfelől, ahol a behozataltól függünk, az intézményekkel való jó együttműködésnek köszönhetően biztosítottuk, hogy a piac funkcionáljon. Így például kellő mennyiségű citrusféléket biztosítottunk. Az, ami igenis fontos, hogy a polgárok az orvosok által adott minden biztonsági ajánlás mellett, ami a védőeszközökre és az egymás közötti távolságra vonatkozik, értsék meg azt is, hogy nem érdemes készleteket felhalmozni. Jó az, ha minél kevesebbszer mennek bevásárolni, ritkábban mennek ki, de elegendő, ha egyszerre 3-tól 5 napra való szükségleteiket elégítik ki.”

Szerbia
gazdaság
Žarko Malinović
Szerbiai Gazdasági Kamara

Most

Népszerű