Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zárul a Csóka és Valkány közti IPA projekt

2019-05-28
16:28
2019-05-28
20:03
Forrás
Pannon RTV
Csóka és a romániai Valkány közös, határon átnyúló IPA projektjének zárókonferenciáját tartották ma Csókán a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában.

A program két évvel ezelőtt indult a csókai Szent Száva Művelődési Egyesület, a Móra Ferenc MME, valamint a valkányi hagyományőrzők között. A program teljes költsége több mint 351 ezer euró volt. Ebből Csóka község majdnem 99 ezer eurót térített, az IPA forrás 84 ezer euró volt. Ezt a pénzt Csóka község a kanizsamonostori Ifjúsági Otthon felújítására, a 2017 szeptembere és 2019 októbere közötti időszakban lezajló nyári táborok és gyermekműhelyek megszervezésére, valamint a csókai nemzetiségek kultúrájának és hagyományának népszerűsítésére fordította – mondta Aleksandar Đurić, projektmenedzser.

Aleksandar Đurić, projektmenedzser: „Egy héttel ezelőtt hétvégén két napot töltöttünk egy többnemzetiségű fesztiválon Valkányban. Ezt a fesztivált először szervezték meg idén, reméljük, hogy a fesztivál részükről megmarad. Kicsit látták, hogy ezt mi hogyan csináljuk, és tetszett nekik, így körülbelül ötven gyerek náluk töltötte a hétvégét. Tradicionális ételeket főztek, játszottak, és megmutatták a gyerekek, mit tanultak a nyári tábor tíz napja alatt Kanizsamonostoron.”

Csóka
Valkány
IPA projekt

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.