Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zöld fényt kapnak a gabonakivitelre

2022.07.19
13:34
Forrás
Tanjug
A szerb kormány a következő ülésén visszavonja az exporttilalmat - ígérte az agrárminiszter a gazdáknak.

A szerb kormány vissza fogja vonni a gabonakivitelt tiltó szabályozást - erről beszélt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter miután egyeztetett a gazdaszervezetek képviselőivel. Elmondta, hogy a következő kormányülésen döntés születik majd erről, ez volt egyébként a mezőgazdászok követelése is.

Az egyeztetés a miniszter szerint konstruktív volt, több problémával is foglalkoztak. A gazdák ígéretet kaptak, hogy a kormány megfontolja a tejprémium visszaállításának lehetőségét az első negyedéves szintre. A felek érintették a mezőgazdasági hitelek technikai kérdéseit is.

tiltás
kivitel
kiviteli tilalom
exporttilalom
gabona
Branislav Nedimović

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02, Frissítve: 15:46

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.