Ugrás a tartalomra
Pixabay/tryjimmy

40 év börtönbüntetésre ítélték Dér Csabát

2021.07.30
16:51
2021.07.30
16:58
Forrás
Magyar Szó
A csantavéri Dér Csabát Nebojša Marković 2019-es meggyilkolásáért Belgrádban, és engedély nélküli fegyverviselésért ítélték el.

Alen Cigler, aki Dért a szökésben segítette, 4 évet kapott.

Dér Csaba több gyilkosságot követett el Európa-szerte, a belgrádi gyilkosság elkövetését is beismerte. Az elítéltnek magyar és szerb állampolgársága is van. Tavaly Prágában tartóztatták le több Hollandiában, Szerbiában és Magyarországon elkövetett, brutális gyilkosság miatt.

A belgrádi gyilkosság 2019. január 5-én történt, amikor Dér hidegvérűen lelőtte Nebojša Markovićot a Banovo brdo városrészben. A szerb sajtó azóta is mosolygós gyilkosnak nevezi, ugyanis Marković meggyilkolását megelőzően közvetlenül ránevetett, majd lelőtte.

Dér Csaba
börtönbüntetés
gyilkosság

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.