Ugrás a tartalomra
Pixabay/tryjimmy

40 év börtönbüntetésre ítélték Dér Csabát

2021.07.30
16:51
2021.07.30
16:58
Forrás
Magyar Szó
A csantavéri Dér Csabát Nebojša Marković 2019-es meggyilkolásáért Belgrádban, és engedély nélküli fegyverviselésért ítélték el.

Alen Cigler, aki Dért a szökésben segítette, 4 évet kapott.

Dér Csaba több gyilkosságot követett el Európa-szerte, a belgrádi gyilkosság elkövetését is beismerte. Az elítéltnek magyar és szerb állampolgársága is van. Tavaly Prágában tartóztatták le több Hollandiában, Szerbiában és Magyarországon elkövetett, brutális gyilkosság miatt.

A belgrádi gyilkosság 2019. január 5-én történt, amikor Dér hidegvérűen lelőtte Nebojša Markovićot a Banovo brdo városrészben. A szerb sajtó azóta is mosolygós gyilkosnak nevezi, ugyanis Marković meggyilkolását megelőzően közvetlenül ránevetett, majd lelőtte.

Dér Csaba
börtönbüntetés
gyilkosság

Most

16:40, Frissítve: 16:46

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű