Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bűnvádi feljelentést tesznek a szabadkai iskolában történtek miatt

2022.11.23
15:54
2022.11.23
17:33
Forrás
Közlemény
Bűnvádi feljelentést tesznek a Szabadkai Felső Ügyészségen az a 14 éves fiú ellen, aki a gyanú szerint súlyos testi sértést követett el egy iskolatársával szemben a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában.

A rendőrség intézkedett egy másik 14 éves diákkal szemben is, aki ellen szintén büntető eljárást indítanak az eset kapcsán. Egy 13 éves fiú ellen pedig megtörtént a feljelentés az ügyészségnél. A gyanú szerint ők hárman vehettek részt abban az incidensben, amely a minap történt az általános iskolában.

Megfelelő büntetést vár Branko Ružić szerb oktatási miniszter a szabadkai és a trsteniki brutális iskolai támadás kapcsán. Előbbi esettel összefüggésben megjegyezte, nyilvánvaló, hogy az erőszak rövid időn belül történt. Az azt elszenvedő gyerek pedig annyira félt, hogy nem mondta el azonnal, mi történt vele. Csupán annyit, hogy elesett. Ha már az elején tudták volna, hogy mi történt, az orvosi segítség is korábban érkezhetett volna. A szülők haragját az eset kapcsán jogosnak ítélte meg. Remélem, hogy a legkeményebb büntetéseket javasolják az erőszakoskodó diákoknak - szögezte le. A szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában tegnap inzultáltak egy nyolcadikos tanulót, az eset után meg kellett műteni, sőt a lépét is eltávolították.

Illusztráció: Pixabay/lechenie-narkomanii

A tartományi illetékes titkárság is aggodalmának adott hangot a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskolában történt incidens kapcsán. Mint írják közleményükben, a mai napon megtartották a szabadkai általános és középiskolák igazgatóinak megbeszélését, ahol a szabadkai iskolák helyzetét elemezték a kortárs erőszakkal kapcsolatban. Az ülésen arra a következtetésre jutottak, hogy az elkövetkező időszakban gyakrabban kell jelezni a kortárs erőszak lehetséges okait és következményeit - mind a gyermekek, mind a szülők felé. A tartományi titkárság sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, és felszólította az oktatási intézményeket, hogy maradéktalanul tartsák be az erőszak megelőzéséről szóló jegyzőkönyv szabályait.

fegyelmi eljárás
Szabadka
diák
bántalmazott gyerek

Most

15:18

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű