Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Halálos áldozatokat követelő tűzeset történt Péterváradon

2023.01.22
16:51
2023.01.22
17:52
Forrás
Pannon RTV
A tűz okának felderítésén dolgoznak az illetékes szervek.

A tűzoltók még a délelőtti órákban is oltották a tüzet a péterváradi épületnél. A leégett létesítmény korábban éjjeli szórakozóhelyként is működött. A tűzesetben két férfi vesztette életét.

Pannon RTV/Óvári Dániel

Az egyik áldozat egy hetven éves férfi volt, Miroslav Bucarević, aki az épületben lakott, a másik pedig vélhetően a férfi egyik jóbarátja volt – ezt mondta stábunknak az áldozat volt felesége, aki szintén ebben az épületben élt, különválva a volt férjétől.

Anđa Bucarević: „A macska elkezdett futkosni a házban, arra ébredtem fel. Amikor felébredtem, ropogást hallottam. Kimentem az erkélyre, és láttam a lángokat. Tegnap délután óta nem volt áramunk, elővettem az elemlámpát és kifelé menet hívtam a tűzoltókat. Ők azt mondták, hogy már értesítették őket a tűzről és úton vannak, de akkor még nem értek ide. Akkor érkeztek meg, amikor kiértem. Nem tudom pontosan, mennyi idő kellett, mire előkészítették a locsolócsöveket és elkezdték oltani a tüzet.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Az asszony elmondása szerint mindez hajnali öt és fél hat között történt. A rendőrség arról számolt be, hogy a volt feleségre és lányára az utcán találtak rá. Anđa tudomása szerint a tűzoltókat a szomszédasszony riasztotta. Elmondása szerint, mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, már a közösségi oldalakon is megjelentek a felvételek a tűzesetről.

„Fél hatkor kezdték el oltani a tüzet. Ennek következtében nálam minden elázott, az ágyam és minden más. Nincs áramunk, nincs víz, semmi sem maradt. Élhetetlen az otthonom.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A volt feleség arra gyanakszik, hogy gyertyaláng, vagy esetleg égő cigaretta okozhatta a tüzet. Az illetékesek elmondása szerint a riasztás után a helyszínre több mint 10 tűzoltó érkezett 5 járművel.

Dražen Malović, a helyi közösség elnöke, Pétervárad: „Két ember halálát tudták megállapítani. A további nyomozás során kiderül majd a tűz és a halálesetek oka. Fontos tudni, hogy az újvidéki szervek két személyre bukkantak a helyszínen, akikről a továbbiakban gondoskodni fognak.”

A leégett épület a kilencvenes években népszerű kocsmaként működött, ahol neves előadók léptek fel. A kétezres évek elején azonban megszűnt vendéglátóipari egységként működni és azóta egyre rosszabb állapotba került.

tűzeset
Pétervárad

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.