Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lübecki támadás - Egyelőre hallgat a feltételezett elkövető

2018-07-20
22:53
2018-07-20
22:58
Forrás
MTI
Egyelőre nem beszél az a 34 éves férfi, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy pénteken késsel támadt egy távolsági busz utasaira a németországi Lübeckben - tudatta péntek este a helyi ügyészség.

A lübecki ügyészség szóvivője megerősítette, hogy a feltételezett támadó Iránban született, de már több éve német állampolgár, és Lübeckben él. A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé.

Ahogyan arról korábban írtunk, a 34 éves férfi péntek délután kilenc embert sebesített meg késével a Travemündébe tartó, utasokkal teli buszon. Hátizsákjában pedig gyúlékony folyadék volt, amelyet lángra akart lobbantani. Indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történt.

Lübeck
Németország
késelés

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.