Ugrás a tartalomra

Milan Radoičić nyilatkozott a koszovói események körülményeiről

2023.09.30
15:51
Forrás
Szerbiai RTV
Milan Radoičić eleget tett a hatóságok idézésének, és ügyvédje jelenlétében nyilatkozott a Banjska városában történt tragikus esemény körülményeiről.

Milan Radoičić, aki a koszovói Szerb Lista elnökhelyettese volt pár nappal ezelőtti lemondásáig, és akit a pristinai vezetés azzal gyanúsít, hogy megszervezte az egész Banjska faluban történt akciót, ma megjelent a szerb belügyminisztérium beidézésére és ügyvédje jelenlétében beszámolt a tragikus események részleteiről - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca. Az ügye a Belgrádi Felső Ügyészséghez kerül, ők az illetékesek a folytatásban - áll a közleményben. Milan Radoičić egyébként tegnap magára vállalata a múlt vasárnapi koszovói események megszervezését és minden ezzel kapcsolatos felelősséget is.

Milan Radoičić
Koszovó
Észak-Koszovó
Banjska

Most

14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.