Ugrás a tartalomra
Illusztráció, Pixabay/PatternPictures

Robbanás történt egy orosz víruslaboratóriumban

2019-09-17
07:32
2019-09-17
10:10
Forrás
HVG.hu
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn egy titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.

A helyszínre 13 tűzoltóautó és 38 tűzoltó vonult. A létesítmény negyedik emeletén keletkezett tüzet állítólag gyorsan megfékezték. A helyi hatóságok beszámolói szerint a lángokat egy gázrobbanás válthatta ki építési munkálatok következtében. Később a közeli település, Koltsovo polgármestere is megszólalt azzal, hogy szerinte nem kerültek veszélyes anyagok a légkörbe. A létesítmény a világ egyik legnagyobb víruslaborja, ahol olyan vírustörzseket tárolnak, mint az ebola, a HIV. A titkos laboratóriumban hosszú ideje folynak kísérletek, hogy vakcinákat tudjanak előállítani több betegség kezelésére. Egy orosz hírügynökség ugyanakkor megjegyzi: a hatóságok nyomozást indítottak, mert a robbanás oka továbbra sem tisztázott.

robbanás
vírus
laboratórium
Oroszország

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.