Ugrás a tartalomra
Illusztráció, Pixabay/PatternPictures

Robbanás történt egy orosz víruslaboratóriumban

2019-09-17
07:32
2019-09-17
10:10
Forrás
HVG.hu
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn egy titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.

A helyszínre 13 tűzoltóautó és 38 tűzoltó vonult. A létesítmény negyedik emeletén keletkezett tüzet állítólag gyorsan megfékezték. A helyi hatóságok beszámolói szerint a lángokat egy gázrobbanás válthatta ki építési munkálatok következtében. Később a közeli település, Koltsovo polgármestere is megszólalt azzal, hogy szerinte nem kerültek veszélyes anyagok a légkörbe. A létesítmény a világ egyik legnagyobb víruslaborja, ahol olyan vírustörzseket tárolnak, mint az ebola, a HIV. A titkos laboratóriumban hosszú ideje folynak kísérletek, hogy vakcinákat tudjanak előállítani több betegség kezelésére. Egy orosz hírügynökség ugyanakkor megjegyzi: a hatóságok nyomozást indítottak, mert a robbanás oka továbbra sem tisztázott.

robbanás
vírus
laboratórium
Oroszország

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.