Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

2020-01-26
16:18
2020-01-26
20:08
Forrás
Pannon RTV
Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.

A csantavéri Veréb Rozália a közösségi médiából értesült a vandál cselekedetről. Dédapja nyugszik a kistemető sírkertjében, így nagyon megrázták a történtek. Vasárnap délben pedig már feljelentést is tett.

Veréb Rozália, Csantavér: „Borzalmas. Nagyon fáj a lelkem. Összetörték a kereszteket, szétrugdosták őket, a földből kitépték őket. Ezt az érzést nem lehet megmagyarázni, amit éreztem, amikor megláttam, mi fogadott itt bennünket délelőtt, amikor kijöttünk megnézni, hogy tényleg igaz-e.”

A képeken is látszik, a rongálók válogatás nélkül döntötték fel a sírköveket itt, a csantavéri kistemetőben. Nem hivatalos információk szerint a rendőrség már megtalálta a tetteseket.

A temető ezen része már kizárólag sírkert, ide manapság már nem temetnek, viszont a múlt századi sírok helyreállítása sokba fog kerülni a fenntartó Komval Vállalatnak – mondta Dér Ferenc, a cég igazgatója. Van olyan közöttük, amelyeket már nem is lehet helyreállítani – tette hozzá.

Dér Ferenc, igazgató, Komval Vállalat, Csantavér: „Ez egy sírkert, nagyon régi sírok ezek. Akik benne vannak, nagyobb részük több mint száz éve halt meg. 18 sírt rongáltak meg. Vannak olyan értékes sírok, amelyeket eltörtek, van ahol csak kirugdosták. Szerintem értékben ez pár százezer dinárba fog kerülni.”

Bár a polgárok már megtették, a vállalat a hivatalos feljelentését hétfőn teszi meg – mondta el az igazgató.

Csantavér
temető
sírrongálás

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.