Ugrás a tartalomra

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

2020.01.26
16:18
2020.01.26
20:08
Forrás
Pannon RTV
Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.

A csantavéri Veréb Rozália a közösségi médiából értesült a vandál cselekedetről. Dédapja nyugszik a kistemető sírkertjében, így nagyon megrázták a történtek. Vasárnap délben pedig már feljelentést is tett.

Veréb Rozália, Csantavér: „Borzalmas. Nagyon fáj a lelkem. Összetörték a kereszteket, szétrugdosták őket, a földből kitépték őket. Ezt az érzést nem lehet megmagyarázni, amit éreztem, amikor megláttam, mi fogadott itt bennünket délelőtt, amikor kijöttünk megnézni, hogy tényleg igaz-e.”

A képeken is látszik, a rongálók válogatás nélkül döntötték fel a sírköveket itt, a csantavéri kistemetőben. Nem hivatalos információk szerint a rendőrség már megtalálta a tetteseket.

A temető ezen része már kizárólag sírkert, ide manapság már nem temetnek, viszont a múlt századi sírok helyreállítása sokba fog kerülni a fenntartó Komval Vállalatnak – mondta Dér Ferenc, a cég igazgatója. Van olyan közöttük, amelyeket már nem is lehet helyreállítani – tette hozzá.

Dér Ferenc, igazgató, Komval Vállalat, Csantavér: „Ez egy sírkert, nagyon régi sírok ezek. Akik benne vannak, nagyobb részük több mint száz éve halt meg. 18 sírt rongáltak meg. Vannak olyan értékes sírok, amelyeket eltörtek, van ahol csak kirugdosták. Szerintem értékben ez pár százezer dinárba fog kerülni.”

Bár a polgárok már megtették, a vállalat a hivatalos feljelentését hétfőn teszi meg – mondta el az igazgató.

Csantavér
temető
sírrongálás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.