Ugrás a tartalomra
Tanjug

Speciális gyakorlatot tartottak a belügyminisztérium tagjai Nyékincán

2019-09-07
12:28
2019-09-07
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
A Povratak 2019, Visszatérés 2019 elnevezésű akciót Aleksandar Vučić is megtekintette.

A gyakorlaton a rendőrség terrorelhárító egysége, a csendőrség és a rendőrség helikopteres alakulata azt mutatta be, hogyan kell visszafoglalni egy terroristák által elfoglalt épületet.

A bemutató után Aleksandar Vučić elmondta, hogy a gyakorlaton a belügyminisztérium 133 alkalmazottja vett részt. Szerbia államfője hozzátette, hogy az egységek bizonyították felkészültségüket, de további gyakorlatokra van szükség.

A nyugtalan világban, ahol sosem tudni, hogy mi történik holnap, arra kell törekednünk, hogy a védelmi erőinket erősítsük és készen álljunk arra, hogy a lakosságot megvédjük a veszélyektől – emelte ki Aleksandar Vučić a bemutató után. Hozzátette: elégedettek vagyunk, de továbbra is erősíteni kell a védelmi és a biztonsági erőket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbia ma rendőri és katonai szempontból is összehasonlíthatatlanul erősebb az utóbbi harminc évhez képest, és kétszer erősebb lesz, mint amilyen ma. Méghozzá nagyon rövid időn belül. Mi gyorsan be tudunk szerezni mindent, amire szükségünk van, előállítunk mindent, amire szükségünk van. És miért van erre szükség? Azért, hogy mindenkit eltántorítsunk attól, hogy agressziót, inváziót vagy bármiféle támadást intézzen Szerbia ellen.”

Szerbiai Belügyminisztérium
Aleksandar Vučić
Nyékinca

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű