Ugrás a tartalomra
Tanjug

Speciális gyakorlatot tartottak a belügyminisztérium tagjai Nyékincán

2019.09.07
12:28
2019.09.07
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
A Povratak 2019, Visszatérés 2019 elnevezésű akciót Aleksandar Vučić is megtekintette.

A gyakorlaton a rendőrség terrorelhárító egysége, a csendőrség és a rendőrség helikopteres alakulata azt mutatta be, hogyan kell visszafoglalni egy terroristák által elfoglalt épületet.

A bemutató után Aleksandar Vučić elmondta, hogy a gyakorlaton a belügyminisztérium 133 alkalmazottja vett részt. Szerbia államfője hozzátette, hogy az egységek bizonyították felkészültségüket, de további gyakorlatokra van szükség.

Tanjug

A nyugtalan világban, ahol sosem tudni, hogy mi történik holnap, arra kell törekednünk, hogy a védelmi erőinket erősítsük és készen álljunk arra, hogy a lakosságot megvédjük a veszélyektől – emelte ki Aleksandar Vučić a bemutató után. Hozzátette: elégedettek vagyunk, de továbbra is erősíteni kell a védelmi és a biztonsági erőket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbia ma rendőri és katonai szempontból is összehasonlíthatatlanul erősebb az utóbbi harminc évhez képest, és kétszer erősebb lesz, mint amilyen ma. Méghozzá nagyon rövid időn belül. Mi gyorsan be tudunk szerezni mindent, amire szükségünk van, előállítunk mindent, amire szükségünk van. És miért van erre szükség? Azért, hogy mindenkit eltántorítsunk attól, hogy agressziót, inváziót vagy bármiféle támadást intézzen Szerbia ellen.”

Szerbiai Belügyminisztérium
Aleksandar Vučić
Nyékinca

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.