Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ronald Zak

Több helyszínt ért támadás Bécsben - az Iszlám Állam terrorszervezetnek is kapcsolata lehet az akcióval

2020-11-03
08:50
2020-11-03
08:57
Forrás
RTS, BBC
Újabb halálos áldozata van a bécsi terrortámadásnak. Egy nő, akit előzőleg súlyos állapotban szállítottak kórházba, ma reggelre belehalt sérüléseibe.

A legfrissebb információk szerint négy áldozatot követelt a hétfői bécsi terrortámadás. Legalább egy tucat személy megsebesült a támadásban. A hajtóvadászat még mindig tart az elkövetők után. Egyes információk szerint a támadók között voltak az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsai is. A BBC értesólései szerint hat helyszínt ért támadás. Időközben az osztrák kormány rendkívüli ülést tartott.

Bécs
támadás
terror
Iszlám Állam

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.