Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tragédia Bajmoknál - vonattal ütközött egy autó

2020-12-02
13:41
2020-12-02
17:33
Forrás
Pannon RTV
Egy személygépkocsi és egy vonat ütközött össze reggel nyolc óra körül Bajmoknál. A szerencsétlenségben életét vesztette egy nagykikindai nő, a 31 éves S. U. Az illetékesek a helyszíneléskor a sorompót felemelve találták.

Azt, hogy a fényjelző berendezés működött-e, további vizsgálatok deríthetik ki.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A gépjármű Zombor felől haladt Bajmok irányába, amikor a település kijáratánál található vasúti átkelőnél összeütközött a vonattal. A szerelvény mintegy ötven méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Stábunk kiérkezésekor a helyszínelés zajlott. A Volkswagen típusú autó eleje szinte teljesen összeroncsolódott. A 31 éves nő egyedül ült benne a balesetkor. A sofőr belehalt a nagy ütés által okozott sérülésekbe.

A Bajmok határában található vasúti átkelő nehezen belátható. A reggeli köd is nehezítette a látási viszonyokat. A sorompó és a jelzőrendszer a helyiek szerint huzamosabb ideje nem működött itt, de néhány napja ismét funkcióba helyezték. Ennek ellenére továbbra is bizonytalan volt az üzemelése.

Hegedűs József, Bajmok Helyi Közösség tanácstagja: „Szerintem ez leképezi az összes vasúti átkelőnél levő állapotokat. Úgy gondolom, hogy ez a történet bárhol megtörténhetett volna, mivel ezen a vonalon több vasúti átjáró van, amely nincs biztosítva, vagy pedig a biztosítás nem mindig működik megfelelően.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A helyi közösség már több ízben felhívta az illetékesek figyelmét a Szabadka-Zombor vasútszakasz átkelőinek áldatlan állapotára, mondja a tanácstag: „Van olyan átkelő, ahol nincs semmilyen biztosítás már évtizedek óta. Annak a sorompókkal való biztosítását is szerettük volna megoldani. De úgy látszik, hogy ahol van sorompóval ellátott vasúti átjáró, ott sem működik a rendszer megfelelően.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A sorompó a helyszíneléskor fel volt emelve. Hogy a baleset ideje alatt a vasúti átkelőnél működött-e a fényjelzés, azt az illetékesek a rendőrség szakembereivel együtt vizsgálják. Az szintén a vizsgálat tárgyát képezi, hogy a mozdonyvezető kapott-e arról jelzést, hogy gond van a sorompóval, vagyis hogy lassítson, amikor az átkelőhöz érkezik.

vonatbaleset
baleset
közlekedési baleset
autó
sérülés
Bajmok
vonat
Hegedűs József

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.