Ugrás a tartalomra

155 éves a Szabadkai Zeneiskola

2023.10.16
13:53
2023.10.16
16:18
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Zeneiskola fennállásának 155., valamint Lányi Ernő, a szabadkai Zeneiskola egykori igazgatója halálának 100. évfordulója alkalmából szerveznek koncertet október 18-án a szabadkai Zsinagógában.

A hangverseny repertoárjában Csikós Krisztina és Paskó Csaba karmesterek vezényletével felcsendülnek mások mellett Lányi Ernő, Franz Schubert és Johann Strauss kompozíciói is. A koncertre a belépés ingyenes.

Dragana Nikolić, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Iskolánkban hattól tizenkilenc éves korig oktatják a gyerekeket szerb és magyar nyelven, továbbá évről évre nő a diákjaink létszáma. A Zeneiskolában jelenleg több mint 750 tanuló van. Városunk eredményeit október 18-án 19 órától hallhatják és láthatják a csodálatos szabadkai Zsinagógában, ahol iskolánk kórusának és középfokú szimfonikus zenekarának koncertjét tartjuk.”

Szabadkai Zeneiskola
évforduló
Zsinagóga
hangverseny
Paskó Csaba
Lányi Ernő
Franc Schubert
Johann Strauss
Dragana Nikolić

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű