Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Anonymus feledésbe merül?

2022.01.23
08:56
2022.01.23
16:49
Forrás
Pannon RTV
A P-nek mondott mester gestája, kora és Pusztaszer tárgyköre került terítékre a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében, a zentai Alkotóházban megtartott könyvbemutatón tegnap este.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szegedi Horváth Gábor egyháztörténész által 2020-ban íródott könyv megértését és elemzését az ELTE professor emeritája, Prokopp Mária és Raffay Endre zentai származású, a Pécsi Tudományegyetemen tevékenykedő professzor segítette.

Hugyik Richárd, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója: „A középkorban, illetve a XII.-XIII. század fordulóján élt Anonymus mesternek, P-mesternek a kilétét boncolgatták és az ezekkel kapcsolatos kutatásokat, bizonyítékokat próbálták felsorakoztatni és megvilágítani ezt az izgalmas kérdéskört. Számunkra fontosak ezek a kérdések, fontos ez az ismeretterjesztés, illetve ezek a speciális történetek valamilyen szinten régiónkhoz kötődnek és átnyúlnak a Dél-Alföld különböző pontjain, és ebbe bekapcsolódik a középkori Magyar Királyságnak a művelődéstörténete.”

könyvbemutató
Hugyik Richárd
Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Zenta

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű