Ugrás a tartalomra

Anonymus feledésbe merül?

2022.01.23
08:56
2022.01.23
16:49
Forrás
Pannon RTV
A P-nek mondott mester gestája, kora és Pusztaszer tárgyköre került terítékre a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében, a zentai Alkotóházban megtartott könyvbemutatón tegnap este.

A szegedi Horváth Gábor egyháztörténész által 2020-ban íródott könyv megértését és elemzését az ELTE professor emeritája, Prokopp Mária és Raffay Endre zentai származású, a Pécsi Tudományegyetemen tevékenykedő professzor segítette.

Hugyik Richárd, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója: „A középkorban, illetve a XII.-XIII. század fordulóján élt Anonymus mesternek, P-mesternek a kilétét boncolgatták és az ezekkel kapcsolatos kutatásokat, bizonyítékokat próbálták felsorakoztatni és megvilágítani ezt az izgalmas kérdéskört. Számunkra fontosak ezek a kérdések, fontos ez az ismeretterjesztés, illetve ezek a speciális történetek valamilyen szinten régiónkhoz kötődnek és átnyúlnak a Dél-Alföld különböző pontjain, és ebbe bekapcsolódik a középkori Magyar Királyságnak a művelődéstörténete.”

könyvbemutató
Hugyik Richárd
Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Zenta

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.