Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Arany Jánosnak tisztelgett előadásával a Danilo Kiš Színházi Műhely

2017.12.19
16:53
2017.12.19
18:37
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely hétfőn bemutatta az Aranyév című előadást Szabadkán a Raktár Kulturális és Ifjúsági Klubban.

A verses összeállítást Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készítették osztályvezető tanáruk, Kálló Béla rendezésében.

Kálló Béla, színész: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Arany János születésének kétszázadik évében előadással tiszteleghetünk előtte. A színházi műhely egy olyan rendhagyó előadást készített, amiben balladákat, verseket szólaltatunk meg, hol hagyományos, hol ettől eltérő módon. Megpróbáltunk egy olyan műhelymunkát végezni, amiben Toldi például egy egészen huszonegyedik századi hangon szólal meg. Ugyanakkor ennek a fölvezetése a legvéresebb balladától indul. Ez a nyolc tehetséges diák és Tóth Péter barátom, aki Magyarországról jött segítségül Arany Jánosként, szerintem itt tehetségének a teljét mutatja, és azt gondolom, a nézők igen nagy megelégedettséggel mennek haza.”

Szabadka
Danilo Kiš Színházi Műhely
Arany János
Aranyév
Kálló Béla

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.