Ugrás a tartalomra

Arany Jánosnak tisztelgett előadásával a Danilo Kiš Színházi Műhely

2017.12.19
16:53
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A Danilo Kiš Színházi Műhely hétfőn bemutatta az Aranyév című előadást Szabadkán a Raktár Kulturális és Ifjúsági Klubban.

A verses összeállítást Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készítették osztályvezető tanáruk, Kálló Béla rendezésében.

Kálló Béla, színész: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Arany János születésének kétszázadik évében előadással tiszteleghetünk előtte. A színházi műhely egy olyan rendhagyó előadást készített, amiben balladákat, verseket szólaltatunk meg, hol hagyományos, hol ettől eltérő módon. Megpróbáltunk egy olyan műhelymunkát végezni, amiben Toldi például egy egészen huszonegyedik századi hangon szólal meg. Ugyanakkor ennek a fölvezetése a legvéresebb balladától indul. Ez a nyolc tehetséges diák és Tóth Péter barátom, aki Magyarországról jött segítségül Arany Jánosként, szerintem itt tehetségének a teljét mutatja, és azt gondolom, a nézők igen nagy megelégedettséggel mennek haza.”

Szabadka
Danilo Kiš Színházi Műhely
Arany János
Aranyév
Kálló Béla

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.