Ugrás a tartalomra
Tanjug/Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Átadták az idei Grammy-díjakat

2019-02-11
21:12
2019-02-11
21:51
Forrás
Pannon RTV
Az est egyik érdekessége, hogy Cardi B-nek sikerült nőként megnyerni a legjobb rapalbummért járó díjat. A Grammy a zeneipar kimagasló eredményeit jutalmazza.

A legjobb szóló popénekes és a legjobb popduó nyertese Lady Gaga lett, duó partnere pedig Bradley Cooper, akik a Csillag születik című filmből a Shallow-val nyertek.

Tanjug/Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Tanjug/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Az év dala, a This is America az Egyesült Államok társadalomkritikájáról szól. Több kategóriában is nyert vele előadója, Donald Glover, azaz Childish Gambino, aki a legnagyobb nyertes, hiszen 4 szobrocskát is hazavihetett.

Tanjug/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File

A dal még nyert a legjobb videóklip, az év hangfelvétele és a legjobb vokálos dal kategóriában. Szerzője viszont nem vállalta a fellépést a gálán, és az ünnepségre sem ment el. Így Lady Gaga lett a legtöbb szobrot bezsebelő előadó a helyszínen, ha nem számítjuk a főleg country kategóriákban hasító Kacey Musgrave-et, a maga négy díjával. 

Fotó: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP

Ariana Grande megnyerte a legjobb popalbumért járó Grammyt, azok után, hogy nem kis balhé közepette lemondta fellépését, amiért a szervezők bele akartak szólni, melyik dalt adja elő. Az énekesnő el sem ment az eseményre, és ezért élete első Grammy-díját nem vette át a helyszínen.

Fotó: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File

Ebben az évben a legjobb új előadónak jelöltek közül ketten is albán származásúak. A kategória nyertese végül Dua Lipa lett, aki az év dance-felvételének köszönhetően 2 szobrot is bezsebelt.

Fotó: Tanjug/Matt Sayles/Invision/AP

A legjobb rapdal Drake God's Plan című szerzeménye lett. A díjat átvéve a rapper azt mondta, hogy semmi szükség a Grammyre, hiszen már magában óriási, ha az emberek éneklik a számaidat, és jegyet vesznek a fellépésedre. Ennél jobban azonban nem tudta kifejteni a véleményét, mert élő adásban egész egyszerűen lekeverték a hangját, és reklámot raktak be.

Fotó: Tanjug/Matt Sayles/Invision/AP

Cardi B pedig történelmet írt azzal, hogy első nőként nyerte meg a legjobb rapalbumért járó díjat, amit az előadó zokogva vett át a színpadon.

Fotó: Tanjug/Matt Sayles/Invision/AP

Grammy-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.