Ugrás a tartalomra

Átadták a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjait

2024.02.25
08:48
Forrás
MTI
A francia–szenegáli Mati Diop Dahomey című dokumentumfilmje kapta a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat a 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján.

A díjat a nemzetközi zsűri elnöke, az Oscar-díjas, kenyai származású színész-rendező, Lupita Nyong’o nyújtotta át Mati Diopnak a gyarmati időkben elrabolt benini bronzkincsek visszaszolgáltatásáról szóló alkotásáért. „Ahhoz, hogy újjáépítsünk, először helyre kell állítanunk, és ahhoz, hogy helyreállítsunk, igazságot kell szolgáltatnunk” – mondta Diop a díjátadó gála színpadán.

A legjobb főszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat Sebastian Stan román–amerikai színész vehette át az A Different Man című pszichológiai thrillerben nyújtott alakításáért.

A legjobb mellékszereplő Ezüst Medvéjét Emily Watson brit színésznő kapta a Small Things Like These című ír–belga drámáért a világ legrangosabb filmfesztiváljai között számon tartott Berlinalén.

A vasárnapig tartó 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mintegy 300 filmalkotást láthatott a közönség.

Berlinale
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
film
díjátadó
győztes
mozi
Mati Diop
Dahomey

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű