Ugrás a tartalomra

Átadták a Média a Családért-díjat

2019.01.31
10:18
2019.01.31
17:30
Forrás
Pannon RTV
Átadták Budapesten a Média a Családért-díjat, valamint annak külhoni megfelelőjét. Az idei elismerést Király Eszter kapta, aki az Én vagyok az apád blogot működteti.

A határon túliak kategóriájában egy romániai magyar szerzőpáros nyert Újrafércelt családok című munkájával. Az eseményen elhangzott: a következő időszak feladata, hogy a közgondolkodásban központi szerepet kapjanak a családok. A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint Európában nincs még egy olyan családtámogatási rendszer, mint Magyarországon, ennek pedig egy része már a külhoni területeken is elérhető.

A férfiak családban betöltött helyéről és a különböző apaszerepekről szól az Én vagyok az apád című blog. Az internetes felületen hétköznapi apákat mutatnak be. Király Eszter, a blog ötletgazdája vehette át az Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című interjújáért a magyarországi Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a Családért-díját Budapesten.

Király Eszter, díjazott: „Az a tenni akarás váljon láthatóvá, amit ezek az apák azért tesznek, hogy a családjukban a gyermekeikkel kapcsolatban valami önmagunknál többet hozzanak létre, valami önmaguknál túlmutatóbb dolgot hozzanak létre az életükben.”

A Média a Családért-díjat 2006-ban alapították. Az elismerést évente egyszer osztják ki. A díjátadót Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök felesége nyitotta meg.

Lévai Anikó, a magyar miniszterelnök felesége: „A család az mégis, csak az a hely, ahol a legtöbb szeretetet kapja az ember, a legtöbb jó éri, a legtöbb támogatás, és így tovább. Szerintem erről is kellene hírt adni. Ezek az újságíró kollégák, akik itt jelöltek vagy díjazottak voltak azt vállalták, hogy a családról és az ott folyó életekről írjanak. Nem egy rózsaszín fátylon keresztül, hanem a problémákról is írtak, de mégis mindegyiknek egy pozitív kicsengése volt.”

A Külhoni Média a Családért-díjat Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár vehette át az erdélyi Nőileg magazinban megjelent Újrafércelt családok című írásáért. A határon túli zsűri vajdasági tagja Tóth Lívia, három délvidéki újságírót jelölt, a Magyar Szó és a Hét Nap képviseletében. Ők oklevélben részesültek. A külhoni díjat Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke adta át.

Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár: „Európában nincs még egy olyan családtámogatási rendszer, mint Magyarországon. Én nagyon remélem, hogy ebből minél több elemet meg tudunk valósítani a külhonban is. Azt gondolom, hogy emellett még egy nagyon fontos dolog, hogy a külhoni magyar szervezetek, pártok gondolkodásába is a magyar családokat tudjuk állítani.”

Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy 2010-ben a magyar kormány két alapra helyezte működését: a munkaalapú társadalomra és az erős családokra.

Beneda Attila, magyar családpolitikáért felelős helyettes államtitkár: „2018. január elsejével az említett intézkedések között lépett hatályba a köldökzsinór-programnak két eleme, az anyasági támogatás és a babakötvény. Ezt már a határon túli magyarok is igénybe vehetik. Ebben az esztendőben, több mint 10 ezren vették ezt igénybe.”

A Média a Családért-díjjal olyan nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televíziós műsorokat, valamint internetes írásokat jutalmaznak, amelyek információt, erőt, segítséget adnak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához és a boldog családi élethez.

Média a családért-díj

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.