Ugrás a tartalomra

Az én könyvtáram

2023.04.25
17:47
2023.04.25
19:41
Forrás
Pannon RTV
70 éve költözött a mostani épületébe a Szabadkai Városi Könyvtár. Ennek kapcsán Városom könyvtára - az én könyvtáram címmel hirdettek rajzpályázatot általános iskolások részére. Az eredményhirdetést az intézmény régi olvasótermében tartották.

A díjkiosztó ünnepségen közreműködött a Szabadkai Zeneiskola Presto Gyermekzenekara. A díjazottak könyvjutalomban részesültek, munkáikból kiállítás nyílt.

Franciskovity Laura, könyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Idén hetven éve költözött a Szabadkai Városi Könyvtár a Nemzeti Kaszinó épületébe. Ennek a jubileumnak az apropójára szerveztük meg ezt a rajzpályázatot. Nagyon elégedettek vagyunk. Gyönyörűek a beérkezett munkák, nagyon különbözőek, szóval a zsűrinek elég nehéz dolga volt az értékelés során, mert a technikát is értékelték, a kivitelezést is, nagyon sokszínűek lettek a munkák, és nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre.”

Szabadkai Városi Könyvtár
Szabadka
rajzpályázat
Szabadkai Zeneiskola
Presto Gyermekzenekar
Franciskovity Laura

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.