Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az Othello Szabadkán

2022.12.14
15:24
2022.12.14
16:44
Forrás
Pannon RTV
Az idei évad második bemutatójára készül a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Ezúttal Shakespeare örök klasszikusát és egyik legfontosabb tragédiáját az Othellót viszik színre, Puskás Zoltán rendezésében.

Gyanú, reménytelen hajsza az igazságszolgáltatás után, féltékenység - ezek a központi témái a darabnak. A klasszikus szöveg egyik legújabb fordításával dolgoztak az alkotók, amely annak ellenére, hogy a mai beszédnyelvvel dolgozik, megőrzi az eredeti mű nyelvezetének költőiségét.

Othellót Budinčević Krisztián, feleségét, Desdemónát Magyar Zsófia játssza, mindketten a magyar társulat újdonsült tagjai. A bemutató december 20-án, kedden lesz a Jadran színpadon.

Puskás Zoltán, rendező: „Miért fiatal a mi Othellónk? Nem nagyon szokták fiatalok játszani ezt a szerepet, szerintem pedig azért izgalmas, mert elsősorban azt gondolom, hogy a fiatal művészeknek teret kell adni, másrészt pedig azon túl, hogy az Othello néger, az a probléma, hogy naiv, egyfajta prepotencia van benne, meg kell figyelni, hogy a hétéves kora óta elért sikereivel mit tud kezdeni egy fiatal, és mennyire jelentkeznek nála azok a paranoikus jellemzők, amelyeket Jago aztán kihasznál.”

Othello
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Puskás Zoltán
előadás
Szabadka

Most

Népszerű