Ugrás a tartalomra

A Bácsország két legutóbbi számát mutatták be Szabadkán

2018.01.24
18:42
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A folyóirat múlt évi második és harmadik lapszámát egy kisebb csúszással mutatták be, amellyel ráhangolódtak a reformáció 500. évfordulójára.

A Bácsország - Vajdasági honismereti szemle című folyóirat két legutóbbi számát mutatták be Szabadkán a Városi Múzeumban. Az eseményt a Bácsország Vajdasági Honismereti Társaság szervezte. A folyóirat múlt évi második és harmadik lapszámát egy kisebb csúszással mutatták be, amellyel ráhangolódtak a reformáció 500. évfordulójára - mondta Németh Ferenc, a Bácsország főszerkesztője.

Németh Ferenc, főszerkesztő, Bácsország - Vajdasági honismereti szemle: „Tíz írás foglalkozik ezzel a témakörrel, helyhez kötötten is, nem csak általánosságban. Tehát, hogy a reformáció itt, a vidékünkön hogy jelent meg, hol jelent meg, mikor jelent meg, és tulajdonképpen milyen emlékeink vannak a reformáció történetéről. Ezt fontosnak tartottuk, mert a múlt év kiemelten ezt a jubileumot kezelte, ünnepelte. Ezen kívül írást olvashatunk a szintén jubileumi témáról, Szent Lászlóról.”

Szabadka
Bácsország
Németh Ferenc

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.