Ugrás a tartalomra

Bemutatták Az idióta című előadást Újvidéken

2022.01.13
11:39
2022.01.13
16:17
Forrás
Pannon RTV
A Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij regénye alapján készült darabot Andrej Cvetanovszki, a szkopjei Teatar Komedija rendezője vitte színpadra.

A darabban az Újvidéki Színház szinte teljes társulata szerepel, kiegészülve a Művészeti Akadémia hallgatóival. A főszereplő Miskin herceget, aki a jólelkűség, együttérzés és nyíltszívűség világirodalmi megtestesítője, Pongó Gábor alakítja.

Pongó Gábor, színész, Újvidéki Színház: „Fura egy ember, az biztos. Ha belegondolunk, a saját életünkben empatikusak, együttérzőek vagyunk a szűk családi körrel, a családunkkal, a legjobb barátokkal, és valahol itt bezárul a kör. Ez az ember ismeretlen emberekkel ugyanúgy együttérez, és ez volt a legnehezebb. Ezt elérni és megcsinálni, hála istennek volt elég időnk, és remélem, hogy sikerült is.”

színház
Újvidéki Színház
Pongó Gábor
Az idióta

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.