Ugrás a tartalomra

Bemutatták Bela Duranci bibliográfiáját

2022.12.14
17:55
2022.12.14
19:23
Forrás
Pannon RTV
A Forum Könyvkiadó Intézet Bela Duranci kilencvenedik születésnapja alkalmából tervezte az anyag közreadását, ő azonban egy nappal a kézirat hozzá való eljuttatása után elhunyt.

A kötet szerzői Papdi Izabella és Ivona Vojnić Hajduk bibliográfusok. A bibliográfia készítését és kiadását a Szabadkai Városi Múzeum Művészeti Osztálya támogatta.

Bela Duranci több mint 15 évig tevékenykedett a Városi Múzeumban - mondta Mihájlovity Anikó igazgató.

„Duranci Béla igaz, hogy nem Szabadkán született, de Szabadka számára nagyon fontos művészettörténész volt, aki akár a Községközi Műemlékvédelmi Intézetben, vagy akár a Kortárs Galériában lévő szerepében nagyon sok mindent tett, és nagy szerepeket töltött be, több száz kiállítást is egyébként megnyitott, emellett pedig nagy szerepe volt abban, hogy magát a Kortárs Galériát megalapították, és a Községközi Műemlékvédelmi Intézetben is nagy szerepet töltött be."

Bela Duranci
Szabadkai Városi Múzeum
Mihájlovity Bába Anikó
Forum Könyvkiadó Intézet

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.