Ugrás a tartalomra

Bemutatták Mák Ferenc kiadványát Zentán

2019.05.13
20:33
2019.05.14
16:46
Forrás
Pannon RTV
A kötet címe: Veremidő – Magyarok a királyi Jugoszláviában (1918–1941) – Cikkek, tudósítások, helyzetjelentések a kisebbségi életről.

A Zentai Alkotóházban mutatták be a Veremidő – Magyarok a királyi Jugoszláviában (1918–1941) – Cikkek, tudósítások, helyzetjelentések a kisebbségi életről című kötetet. A Mák Ferenc irodalom- és társadalomtörténész által válogatott kordokumentumokat tartalmazó könyv a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Délvidéki Soroló elnevezésű sorozatának nyolcadik kötete. A könyvben található dokumentumok a délvidéki magyarság politikai és társadalmi hátterét járják körül a két világháború közötti időszakban. A kötetbemutatón Bárdi Nándor, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főmunkatársa méltatta a könyvet.

Mák Ferenc, irodalom- és társadalomtörténész: „Nagyon sok tudósítást, beszámolót a német irodalomból vettek át az elődeink. Én már a fordított változatot közöltem. Az irodalom kibontakozásától kezdve a sajtótörténeten át, az oktatástörténeten keresztül egészen a személyes sorsokkal bezárólag gyűjtöttem össze a különböző írásokat.”

Mák Ferenc
Zenta
Veremidő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.