Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták Mák Ferenc kiadványát Zentán

2019-05-13
20:33
2019-05-14
16:46
Forrás
Pannon RTV
A kötet címe: Veremidő – Magyarok a királyi Jugoszláviában (1918–1941) – Cikkek, tudósítások, helyzetjelentések a kisebbségi életről.

A Zentai Alkotóházban mutatták be a Veremidő – Magyarok a királyi Jugoszláviában (1918–1941) – Cikkek, tudósítások, helyzetjelentések a kisebbségi életről című kötetet. A Mák Ferenc irodalom- és társadalomtörténész által válogatott kordokumentumokat tartalmazó könyv a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Délvidéki Soroló elnevezésű sorozatának nyolcadik kötete. A könyvben található dokumentumok a délvidéki magyarság politikai és társadalmi hátterét járják körül a két világháború közötti időszakban. A kötetbemutatón Bárdi Nándor, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főmunkatársa méltatta a könyvet.

Mák Ferenc, irodalom- és társadalomtörténész: „Nagyon sok tudósítást, beszámolót a német irodalomból vettek át az elődeink. Én már a fordított változatot közöltem. Az irodalom kibontakozásától kezdve a sajtótörténeten át, az oktatástörténeten keresztül egészen a személyes sorsokkal bezárólag gyűjtöttem össze a különböző írásokat.”

Mák Ferenc
Zenta
Veremidő

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.