Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Szabadkai Városi Múzeum évkönyvét

2023.05.18
15:10
2023.05.18
16:54
Forrás
Pannon RTV
Ma van a múzeumok nemzetközi napja, így tökéletes alkalom adódott arra, hogy bemutassák a Szabadkai Városi Múzeum évkönyvét, a Museiont.

A tudományos folyóirat a múzeum munkatársainak szövegeit tartalmazza.

20. alkalommal jelent meg a Szabadkai Városi Múzeum évkönyve. A gazdagon illusztrált kötet a tavalyi évben végzett múzeumi munkát mutatja be. Tudományos közleményeket, szakcikkeket tartalmaz. Kajdocsi Lovász Gabriella, főmuzeológus, Szabadkai Városi Múzeum: „Öt tudományos közleményt tartalmaz, ebből négy eredeti tudományos közleménynek számít, egy pedig rövid beszámolónak, ezen felül két szakcikket is közlünk. Ezek mind a múzeumban végzett munkánk eredményei és a kollégáink írásai.”

A Szabadkai Városi Múzeum számára az idei év az ünneplésről szól, hiszen maga az intézmény 75 éve viseli a nevét, 15 éve költözött abba az épületbe, ahol ma is található, illetve 20. alkalommal jelent meg a Museion évkönyv. Mihájlovity Bába Anikó, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „A 15 év, a 20 év, a 75 év szép kerek számok, és ennek okán is a kolléganők, művészettörténészeink, Ninkov Kovacsev Olga és Ljubica Vuković Dulić irtak egy nagyon szép összefoglaló szöveget arról, hogy a galéria és a múzeum elő hat éve hogyan nézett ki.”

A kiadványt az intézmény igazgatója, valamint Nela Tonković, a Kortárs Galéria kurátora, Papdi Izabella bibliográfus és Pejin Attila, a zentai Városi Múzeum igazgatója mutatták be.

Szabadkai Városi Múzeum
Museion
Kajdocsi Lovász Gabriella
Mihájlovity Bába Anikó

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.