Ugrás a tartalomra

Bemutatták Török István képzőművészeti albumát

2022.01.26
19:47
2022.01.26
19:54
Forrás
Pannon RTV
438 alkotást tartalmaz, amelyek 1957-től napjainkig készültek. A rendezvényen Molnár Imre és Mile Tasić képzőművészek beszélgettek az alkotóval.

Megtelt a Palicsi Könyvtár, sokan érdeklődtek Török István festőművész frissen megjelent kiadványa iránt. Lukatics Elvira már tíz éve tagja a művész által vezetett festőkörnek, elmondta, ezek a rendezvények és a közös festések visznek színt az életébe. „Nagyon pozitív kisugárzású emberek járnak ide, sokat tanultunk a művész úrtól, és hát most hiányzott ez a két hónapos kihagyás, de azért otthon festegettem csináltam egy pár képet.”

Molnár Imre képzőművészt évtizedek óta barátság fűzi az alkotóhoz, ezért kérték fel, hogy bemutassa az albumot. „Láttam, hogy eléggé sokrétű anyag van a könyvben, kezdve a rajzoktól egészen a linómetszetekig, rézkarcokig, tehát egy jókora műfaji tematikát ölel át ez az ő életműve, amit gondolom, hogy fiatal kora óta csinál.”

Török István elmondta, több festményét is meghirdette jelentős árengedménnyel, amelyek iránt szerencsére nagy volt az érdeklődés, így lehetősége nyílt megjelentetni a rendezvény során bemutatott grafikai albumot. „Ez olyan véletlenül kezdődött, nem gondoltam rá régebben, hanem a múlt év elején eszembe jutott, hogy a padláson van olyan 2000 rajz, vagy mit tudom én mennyi. Ezek olyan vázlatok, én úgy rajzoltam, hogy elkezdtem egy rajzot, nem tetszik, eldobtam vagy megfordítottam a papírt, és akkor így kialakult. Ezek ilyen kis rajzocskák voltak, meg rengeteg vázlat füzet vagy tele, vagy nincs tele és akkor úgy beugrott, hogy ki tudja, mi lesz a sorsa ezeknek a rajzoknak.”

A festőművész képei továbbra is megvásárolhatóak, a palicsi könyvtárban, valamint a Török István által vezetett szakkörön lehet érdeklődni.

Török István
képzőművészet
Molnár Imre

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.