Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Bemutatták Török István képzőművészeti albumát

2022.01.26
19:47
2022.01.26
19:54
Forrás
Pannon RTV
438 alkotást tartalmaz, amelyek 1957-től napjainkig készültek. A rendezvényen Molnár Imre és Mile Tasić képzőművészek beszélgettek az alkotóval.

Megtelt a Palicsi Könyvtár, sokan érdeklődtek Török István festőművész frissen megjelent kiadványa iránt. Lukatics Elvira már tíz éve tagja a művész által vezetett festőkörnek, elmondta, ezek a rendezvények és a közös festések visznek színt az életébe. „Nagyon pozitív kisugárzású emberek járnak ide, sokat tanultunk a művész úrtól, és hát most hiányzott ez a két hónapos kihagyás, de azért otthon festegettem csináltam egy pár képet.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Molnár Imre képzőművészt évtizedek óta barátság fűzi az alkotóhoz, ezért kérték fel, hogy bemutassa az albumot. „Láttam, hogy eléggé sokrétű anyag van a könyvben, kezdve a rajzoktól egészen a linómetszetekig, rézkarcokig, tehát egy jókora műfaji tematikát ölel át ez az ő életműve, amit gondolom, hogy fiatal kora óta csinál.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Török István elmondta, több festményét is meghirdette jelentős árengedménnyel, amelyek iránt szerencsére nagy volt az érdeklődés, így lehetősége nyílt megjelentetni a rendezvény során bemutatott grafikai albumot. „Ez olyan véletlenül kezdődött, nem gondoltam rá régebben, hanem a múlt év elején eszembe jutott, hogy a padláson van olyan 2000 rajz, vagy mit tudom én mennyi. Ezek olyan vázlatok, én úgy rajzoltam, hogy elkezdtem egy rajzot, nem tetszik, eldobtam vagy megfordítottam a papírt, és akkor így kialakult. Ezek ilyen kis rajzocskák voltak, meg rengeteg vázlat füzet vagy tele, vagy nincs tele és akkor úgy beugrott, hogy ki tudja, mi lesz a sorsa ezeknek a rajzoknak.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A festőművész képei továbbra is megvásárolhatóak, a palicsi könyvtárban, valamint a Török István által vezetett szakkörön lehet érdeklődni.

Török István
képzőművészet
Molnár Imre

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű