Ugrás a tartalomra

Bossa Nova Mesék a VM4K-ban

2019.05.31
13:59
2019.05.31
16:19
Forrás
Pannon RTV
Pátkai Rozina énekesnő, dalszerző volt a VM4K vendége csütörtökön Szabadkán. A magyarországi énekesnő és az őt kísérő zenei formáció Bossa Nova Mesék címmel adott koncertet.

Pátkai Rozina 14 évesen találkozott először a bossa nova műfajával, azóta is izgalmasnak tartja a műfaj adta lehetőségeket. Néhány éve bossa nova-énekesnőként szerzett hírnevet hazai és nemzetközi berkekben. A portugálul megszólaló dalok sok improvizációval és szakítva a zárt formákkal, megidézték a múlt század Latin-Amerikáját. Az énekesnő először lépett fel Szabadkán.

Pátkai Rozina, dalszerző, énekesnő, Magyarország: „Az első teljes mértékben bossa nova-feldolgozásos lemezem pont azért futott be Amerikában, mert azt mondták, hogy egy csípős, fűszeres ízt adtunk neki. Nem tudom, hogy ez hogyan sikerült, de biztos, hogy megpróbáljuk a magunk képére formálni a dalainkat.”

Pátkai Rozina
VM4Köz.Klub
koncert

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.