Ugrás a tartalomra

Both Miklós a VM4K vendége

2023.11.30
19:57
2023.12.01
16:23
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték című programsorozatának vendége ezúttal Both Miklós zeneszerző, előadóművész, néprajzkutató, a Hagyományok Háza főigazgatója volt.

A vendéggel Kormányos Katona Gyöngyi, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója beszélgetett, a téma: Hagyományőrzés a 21. században. Both Miklós az ukrán zenefolklór kutatója, az év zenésze, és ezt a szabad művészi életpályát színesítette tovább egy nemzeti kulturális intézmény, a Hagyományok Háza főigazgatói posztjával. A Hagyományok Háza rendkívül széles portfóliójú intézmény. Újjászervezése és vezetése Both Miklós számára szintén egy alkotói munka.

Both Miklós, főigazgató, Hagyományok Háza, Magyarország: „Nagyon, nagyon, nagyon nagy változások vannak a világban. Tehát, ha visszamennénk száz-kétszáz évet a történelemben, akkor azt láthatnánk, hogy sokkal lassabban változtak a dolgok. Kulturálisan is, az emberek közti viszonyokban, s még egy szerintem nagyon jelentős változás az, hogy a 21. században annyira felgyorsultak ezek a változások, olyan szinten szakadtak szét a generációk, közösségek egymástól, hogy lényegében pont a hagyományos kultúra az, ami tud adni egy olyan fajta tematikát, ahol az emberek közel kerülhetnek egymáshoz. Tehát azt gondolom, hogy ilyen értelemben teljesen egyértelmű, hogy mért kell erről beszélnünk a 21. században.”

Both Miklós
VM4K
Csütörtök esték
Hagyományok Háza
Kormányos Katona Gyöngyi
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
VMMI

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.