Ugrás a tartalomra

Bővítik az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör székházát

2017.08.02
13:23
2017.10.04
12:16
Házat vett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Óbecsén. A székház mellett lévő ingatlan helyén ifjúsági szállót, táborhelyet és próbatermet alakítanának ki.

Hatalmas sikerrel lépett fel az Óbecse község napját ünneplő közönség előtt a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör községi díjjal kitüntetett Szelence tánccsoportja. Az egyesületben ma már annyi csoport működik, hogy bővítésre szorul az épület, amelyben dolgoznak. A civil szervezet ezért is vásárolta meg a székház mellett álló romos épületet.

Ferencz Edvin, alelnök, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „Egy többfunkciós épületet szeretnénk fölhúzni, ahol, mivel helyszűkével küszködünk a kultúrkörben, lesznek próbahelyiségek, lesznek kézművességre kialakított helyek, egy kisebb ifjúsági szálló azoknak, akik állandóan a vendégeink, továbbá az udvarrészbe szeretnénk felhúzni egy pajtaszerűséget, ahol nyári táborokat lehetne szervezni.”

A ház fennmaradó részének a megvásárlása azután vált lehetővé, miután a Községi Képviselő-testület nemrégiben határozatot hozott ennek az önkormányzati tulajdonban lévő résznek az eladásáról. Az ingatlan értékét az adóhivatal csaknem 181 ezer dinárban határozta meg.

Kinka Erzsébet, elnökhelyettes, Községi Képviselő-testület, Óbecse: „A Petőfi Kultúrkörben nagyon sokrétű tevékenység folyik, és az egyik olyan magyar civil szervezet, amely Vajdaságból és külföldről is legtöbb díjjal jön haza. Nagyon sok csoporttal dolgozik, és kinőtték ezt a házat, amelyikben már vannak. Fontos volt, hogy biztosítsuk számukra a lehetőséget, hogy egy házrészt megvegyenek.”

Az épületet európai uniós pályázatokon nyert eszközökből, illetve egyéb támogatásokból szeretnék felépíteni. A kultúrkör udvarát is rendeznék és összekötnék az új épületrésszel.

Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
székház
Óbecse

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.